Home SPORT Forever Blowing Bubbles: Vest Hem oterao Mojesa

Forever Blowing Bubbles: Vest Hem oterao Mojesa

SHARE
Forever Blowing Bubbles: Vest Hem oterao Mojesa
Dejvid Mojes

Doveli su ga sa ciljem da opstane u Premijer ligi. Doveli su mu Žoaa Marija na pozajmicu iz Intera i za 10.200.000 evra drugoligaškog napadača Džordana Hjugila, koji je odigrao samo tri utakmice. Istina, vratili su i Patrisa Evru koji je stigao kao slobodan igrač.


Sa ukupnim ulaganjem od 11.400.000 evra Dejvid Mojes je opstao u Premijer ligi. Ali ne i na klupi Čekićara. Vest Hem, klub koji je letos na novajlije potrošio 45.400.000 evra, većinu na Marka Arnautovića i Havijera Ernandeza Čičarita objavio je da neće nastaviti saradnju sa šefom struke.


Izrazili su mu zahvalnost na učinjenom i saopštili da neće produžiti ugovor. Kažu da traže “trenera visokog kalibra, koji će voditi klub u uzbudljivu budućnost“. Izabraće ga u narednih 10 dana. Do tada neće komentarisati ko bi to mogao da bude.

loading...


Zanimljivo, negde u ovo vreme 2013. godine – 9. maja da budemo precizni – Mančester junajted je objavio da će baš Dejvid Mojes posle 11 više nego uspešnih godina u Evertonu biti naslednik ser Aleksa Fergusona na Old Trafordu. Toliko su bili uvereni da je Mojes taj da su mu dali ugovor na šest sezona!


Evo ističe tek peta, a Mojes je u međuvremenu dobio otkaz i na Old Trafordu, kasnije  i u Real Sosijedadu, pa i Sanderlendu, a nije se baš zadržao ni u Vest Hemu. Mada ga u Londonu nisu baš ni dočekali raširenih ruku.


Još jedan kurioztet, odluka o rastanku sa Mojesom je objavljena je samo nekoliko sati pošto je baš Everton oterao Sema Alardajsa. Naravno da su time pokrenute i glasine o Mojesovom povratku na Gudison, ali se i dalje smatra da će novi trener Karamela biti Marko Silva.


Dejvid Mojes će bar još neko vreme biti bez angažmana. Kako to lepo kaže stih u nezvaničnoj himni Vest Hemovih navijača “I’m Forever Blowing Bubbles“ …

Lete tako visoko,

Skoro da dohvate nebo,

A onda kao i moji snovi,

Izblede i umru…


(FOTO: Action Images)

 Učestvovanje u igrama na sreću nije dozvoljeno maloletnim licima.

Ostale Vesti

ajaxloader

IZVOR: MOZZART

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here