Home DRUŠTVO Vlasnik automobila nepoznate nacionalnosti, boravi u Srbiji

Vlasnik automobila nepoznate nacionalnosti, boravi u Srbiji

SHARE

 

Zamenik komandanta Policija Kosova za sever Besim Hoti izjavio je danas da je poslednji vlasnik vozila za koje se veruje da je iz njega pucano na predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića boravi negde u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti.

“Još se ne zna koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlaščenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj”, rekao je Hoti za prištinske medije.

On je dodao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

loading...

Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna i rane smrtonosne.

Ubrzo nakon toga, u blizini lica mesta u Kosovskoj Mitrovici, pronađen je i zapaljen automobil za koji policija sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog dela.

Kosovska policija je ranije saopštila da je došla do nekih novih informacija o ubistvu, nakon razgovora s nekoliko svedoka, pregleda snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Danas je direktor policije Vladimir Rebić izjavio da srpska policija ima određene informacije koje vode ka vozilu korišćenom za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

“Na osnovu međunarodne operativne policijske saradnje smo dobili jedan trag koji vodi ka, najverovatnije, vozilu koje je korišećno za izvršenje ovog krivičnog dela. Posedujemo određene informacije o vlasniku tog vozila, odnosno načinu prodaje tog vozila i pokušavamo da pribavimo i druge relevantne podatke”, rekao je Rebić.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here