Home POLITIKA Grupa građana Šta radite bre – Marko Bastać predala listu za beogradske...

Grupa građana Šta radite bre – Marko Bastać predala listu za beogradske izbore

SHARE

 

Grupa građana “Šta radite bre – Marko Bastać” predala je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu listu odbornika za izbore koji su zakazani za 4. mart.

U saopštenju te Grupe građana navodi se da je noćas predata lista koju predvodi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i ima 84 kandidata, a koju je potpisom podržalo više od 2.800 građana.

Kandidati za odbornike i simpatizeri Grupe građana “Šta radite bre – Marko Bastać” su do zgrade Gradske uprave stigli biciklima, navodi se u saopštenju.

Među kandidatima za odbornike nalaze se – rukometaš Nedeljko Jovanović, LGBT aktivista Predrag Azdejković, bivši maneken Dušan Šušnjar, i trener Košarkaškog kluba Dinamik Nikola Marković.

loading...

U samom vrhu liste nalaze se dr ekonomskih nauka Đorđe Lajšić, profesor fizike Jasminko Hadžisalihović, penzionerka Milica Vulić  i ambasador u penziji Milisav Paić, navodi se u saopštenju.

Marko Bastać je predsednik Opštine Stari grad. On je je napustio Demokratsku stranku decembra 2016. i vlast na Starom gradu formirao tako što je st tako što je pojedinačne pozive uputio svakom od 56 odbornika i tako uspeo da formira većinu.

Bastać je u žižu javnosti dospeo nakon prethodnih lokalnih izbora, kada su mediji objavili da su na listi DS-a u Opštini Stari grad, čiji je nosilac bio, njegova supruga, njena sestra, njegova sestra i njen suprug, jedan rođak i majka njegovog kuma.

 GIK proglasio četiri liste za beogradske izbore

Gradska izborna komisija proglasila je četiri liste za izbore za Skupštinu grada Beograda 4. marta.
U saopštenju gradske uprave navodi se da je juče na sednici Komisija jednoglasno proglasila izbornu listu broj 2 “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, kao i izbornu listu broj 3 “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija”.

Komisija je jednoglasno proglasila i izbornu listu broj 4 “Da oslobodimo Beograd – Demokrаtskа strаnkа, Socijаldemokrаtskа strаnkа, Novа strаnkа i Zelenа ekološkа pаrtijа – Zeleni” i izbornu listu broj 5 “Aleksandar Šapić – Gradonačelnik”.

Predsednik GIK-a Zoran Lukić konstаtovаo je dа su udruženjа Centаr zа slobodne izbore i demokrаtiju i CRTA ispunili uslove zа domаće posmаtrаče u izbornom procesu.

Izvor: Beta, insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here