Home POLITIKA Zvaničnici OEBS-a šokirani ubistvom Ivanovića, traže temeljnu istragu

Zvaničnici OEBS-a šokirani ubistvom Ivanovića, traže temeljnu istragu

SHARE

 

Aktuelni predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), italijanski ministar spoljnih poslova Anđelino Alfano i generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izrazili su šok i ogorčenost zbog ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i zatražili brzu i podrobnu istragu da se pronađu odgovorni.

“Šokirani smo ubistvom Olivera Ivanovića. Najstrože to osuđujemo i tražimo da se odmah sprovede brza i temeljna istraga da se identifikuju odgovorni za tako gnusan zločin”, poručili su Alfano i Greminger i izrazili najdublje saučešće sa porodicom i prijateljima ubijenog srpskog političara, navodi se u zajedničkom saopštenju koje je prosledila organizacija.

Oni su pozvali sve aktere da pokažu smirenost i da pomognu policijskim agencijama u sprovođenju istrage.

Predsedavajući OEBS-a Alfano je rekao da ovo ubistvo ne bi trebalo da skrene Kosovo i njegov narod od njihovih napora da izgrade demokratsko, mirno i bezbedno društvo.

loading...

“Dijalog je jedini prihvatljiv način da se postignu politički ciljevi i pozivam sve strane da ne podležu provokacijama i mržnji već da pokažu fleksibilnost i nastave na putu pomirenja”, rekao je Alfano.

Generalni sekretar Greminger je dodao da je lično sarađivao s Oliverom Ivanovićem i da je bio impresioniran njegovom posvećenošću dijalogu i saradnji sa svim stranama.

“On je bio sagovornik koga su svi cenili”, rekao je Greminger.

Predsednikа Grаđаnske inicijаtive “Slobodа, demokrаtijа, prаvdа” Oliver Ivаnović je jutros ubijen ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici sa više hitaca iz pištolja.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here