Home POLITIKA Šutanovac: Mnogi su Ivanoviću crtali mete na leđima

Šutanovac: Mnogi su Ivanoviću crtali mete na leđima

SHARE

 

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac pozvao je danas sve nadležne u Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Beogradu i Briselu da se ne u najkraćem roku nađu počinioci i naručioci svirepog ubistva Olivera Ivanovića.

„Mnogi su Ivanoviću crtali mete na leđima – od onih koji su ga godinama držali u zatvoru do onih koji su ga proglašavali liderom antisrpske koalicije. Ovo je pucanj u Ivanovića kao čoveka koji se zalagao za mir. To je pucanj u mir. Ivanović je prijatelj demokratije koji je imao viziju građanskog društva na Kosovu, zalagao se za evropske vrednosti i to pokazao na poslednjim izborima“, rekao je Šutanovac.

On je podsetio da je ovo prvi politički atentat nakon 15 godina u Srbiji i „poruka da ne smete da mirno govorite, mislite i zalažete se za razvoj društva, a da vas ne stignete metak iz mračnih vilajeta“

Kako je rekao Šutanovac, Ivanović je imao sijaset pretnji, zapaljen mu automobil, živeo je u okupaciji i pitanje je zašto je dozvoljeno da bude bez obezbeđenja, a da istovremeno neki koji nemaju veze s javnim poslovima imaju obezbeđenje.

loading...

„Ovo je tragičan događaj za ceo region i pozivam sve koji mogu da daju bilo kakvu informaciju o ubistvu to učine što pre kako bismo znali ko je zaista odgovoran, a svi su krivi“, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je naveo i da “oni koji su slavili 10:0 u Kosovskoj Mitrovici verovatno danas slave 11:0”.

Živković: Svi imaju obavezu da istraže ubistvo zbog onoga što je Ivanović bio

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je na konferenciji za novinare da je Oliver Ivanović „čovek koji je bio nevino optužen i čovek koji nije zaslužio ovakvu smrt“.

„Zbog onoga što je bio, svi imaju obavezu da što pre dođu do činjenica koje će rasvetliti njegovo ubistvo, a pre svega Kosovska policija, Euleks“, rekao je Živković.

Živković je naveo i da političari uz Srbije mogu da postavljaju pitanja tamo gde treba i da ne sprovode političku propagandu.

On je i podsetio na poslednji intervju koji je Oliver Ivanović dao za nedeljnik „Vreme“, u kojem je rekao da se na Kosovu niko ne oseća bezbedno i da su paljenje automobila svakodnevna pojava.

Na konferenciji za novinare koja je sazvana zbog ubistva Olivera Ivanovića, Živković je postavio pitanje ministru odbranu Aleksandru Vulinu o tome šta je sa kamerama koje su nabavljene za Kosovo „i svuda postavljene“, uz komentar da je verovatno od njih mogao da kupi stan.

„Šta je sa kamerama i šta su one zabeležile danas“, pitao je Živković.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here