Home DRUŠTVO Narodna stranka: Nabavka novogodišnjih ukrasa u Nišu je pljačka građana

Narodna stranka: Nabavka novogodišnjih ukrasa u Nišu je pljačka građana

SHARE

Ugovor o nabavci novogodišnje dekoracije sa firmom Keep light iz Beograda je samo nastavak prakse pljačkanja građana koju već 6 godina sprovodi režim SNS, tvrde iz Narodne stranke. Policija i tužilaštvo treba da ispitaju ovu korupcionašku aferu, kako ovu javnu nabavku nazivaju niški narodnjaci.

To što je Grad platio čak 50.000 evra za ukrase firmi Keep light, koja je i Beogradu prodala čuvenu jelku od 83.000 evra, za Narodnu stranku je dokaz da korupcija ne izjeda samo društveno tkivo u našem gradu, već je zahvatila čitavu državu.

Na taj način vladajuća koalicija u Nišu dokazuje postojanje nezakonite sprege sa pomenutom firmom u izvlačenju niških para i njihovom trošenju ne na poboljšanje izgleda grada i kvaliteta života Nišlija, već na obezbeđivanje boljeg života pripadnika vladajućeg režima. Reč je o režimu oličenom u liku gradonačelnika Darka Bulatovića – kažu iz Narodne stranke.

Iz partije Vuka Jeremića podsećaju da je najbliži saradnik gradonačelnika već hapšen zbog, kako kažu, sličnih stvari. Takođe, nude i recept kako treba nabavljati novogodišnju dekoraciju, nadajući da će ga sprovesti kad dođu na vlast.

Kada preuzmemo odgovornost za vođenje grada, skupi novogodišnji ukrasi neće biti kupovani svake godine, već će na kontrolisanim tenderima, sprovedenim transparentno i u skladu sa zakonom, biti nabavljana dekoracija sa višegodišnjim trajanjem – saopštavaju iz Narodne.

loading...

Podsetimo, građani su platili 6 miliona dinara za novogodišnju dekoraciju u Nišui to beogradskoj firmi Keep light. Ukrašeno je drveće kod Margera i u Ulici Nikole Pašića, ali i deo kod Saborne crkve i ulice u samom centru grada. Prošle godine već je potrošeno 11 miliona dinara i tada je obnovljena stara i kupljena nova praznična dekoracija među kojom je bila i jelka od 6 m, kao i zvezdano nebo.

Autor:M. Zirojević

Izvor:Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here