Home DRUŠTVO Porodično nasilje obeležilo početak Nove godine

Porodično nasilje obeležilo početak Nove godine

SHARE

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević kaže za RTS da je od početka godine bilo nekoliko slučajeva nasilja, u kojem je ubijena jedna devojka i slučaj porodičnog nasilja kada je nasilnik izvršio samoubistvo.

Vesna Stanojević je gostujući u Dnevniku RTS-a rekla da je Novu godinu obeležio slučaj ubistva devojke iz okoline Subotice i slučaj porodičnog nasilja na Novom Beogradu.

Iz gostovanja Vesna Stanojević u Dnevniku RTS-a

“Od početka godine imali smo nekoliko prijava nasilja. U Segedinu je ubijena devojka iz okoline Subotice, dok je 2. januara došlo do porodične svađe u kojoj je nasilnik izvršio nasilje nad suprugom i ćerkom a potom izvršio samoubistvo. U Austriji su prijavljena nekoliko slučajeva porodičnog nasilja čiji su učesnici naši državljani”, navodi Stanojevićeva.

Navodi da Zakon o sprečavaju nasilja u porodici daje rezultate ali da treba nastaviti sa borbom.

“Nasilje u porodici je tema protiv koje se svi borimo. Naš cilj je da se ono smanji ali dva drastična primera nasilja u 2017. od kojih bi izdvojila ubistvo ispred Centra za socijalni rad nam ostavljaju težak utisak i pitanje da li mere koje imamo mogu da spreče nasilje. Ali prema pokazateljima koje imamo verujem da će ova godina biti bolja”, navodi Stanojevićeva.

loading...

Kad je reč o radu policije, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, navodi da se oseća velika razlika u pozitivnom smislu.

Osvrćući se na globalnu kampanju protiv seksualnog uznemiravanja žena iz Holivuda navodi da je seksualnog uznimiravanja bilo i da će ga biti.

“Na žalost žene su vrlo često na meti seksualnog uznemiravanja. Njega je uvek bilo ne samo u Holivudu već i širom sveta, u organizacijama gde poslodavci zloupotrebljavaju svoje saradnice koje zbog straha ne dobijanja ili gubitka posla nasilje ne prijavljuju”, navodi Stanojevićeva.

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here