Home POLITIKA DS i Nova od REM i RTS zahtevaju podjednaku zastupljenost političkih aktera...

DS i Nova od REM i RTS zahtevaju podjednaku zastupljenost političkih aktera na javnom servisu

SHARE

 

Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke potpisala je Inicijativu koja će biti upućena Radio televiziji Srbije i Regulatornom telu za elektronske medije u kojoj se zahteva otklanjanje različitih propusta u radu REM-a i uspostavljanje podjednake zastupljenosti političkih aktera na javnom servisu, saopštila je DS.

Narodni poslanici Demokratske stranke i Nove stranke uputili su različita rešenja u skupštinsku proceduru kako bi se sprečila dalja zloupotreba medija u Srbiji, navodi se u saopštenju. Ove stranke su pozvale sve opozicione organizacije da podrže ove zakonske predloge „kao osnovu za uspostavljanje ravnopravnog tretmana svih političkih subjekata u Srbiji“.

Narodne poslanice Maja Videnović i Vesna Marjanović podnele su predloge izmena Zakona o elektronskim medijima kako bi se uveo princip odgovornosti članova Saveta REM-a i obezbedila jednakost različitih političkih opcija u programskim sadržajima, rečeno je u saopštenju. Pored toga, narodni poslanici Zoran Živković i Radoslav Milojičić podneli su zakonske predloge koji propisuju obavezno sučeljavanje, pod jednakim uslovima, svih učesnika izbornog procesa na nacionalnim televizijama.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here