Home POLITIKA Janković: Tužilaštvo i policija kriju počinioce u Savamali

Janković: Tužilaštvo i policija kriju počinioce u Savamali

SHARE

Šef smene sasvim sigurno je neko ko je učestvovao u nezakonitom i nepravilnom radu policije te noći.

Još sigurnije nije onaj ko je osmislio, naredio, ili mogao da iskoordinira i odobri celu
takvu akciju, ocenio je lider Pokreta slobodnih građana i nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković za KRIK.

Janković podseća da je, kao Zaštitnik građana, sa saradnicima uzeo izjavu šefa smene u postupku kontrole u slučaju rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, a da sada “tužilaštvo i policija kriju prave počinioce ovog organizovanog kriminalnog akta”.

Ako ja, kao Zaštitnik građana, nisam hteo da se zaustavim na šefu smene, nego sam napisao da je tako nešto došlo od vrha, onda je potpuno jasno da se cela ta priča ne okreće oko šefa
smene u beogradskoj policiji i kažem, cinično je i ironično i vređanje inteligencije građana Srbije, dodao je Janković.

Na pitanje da li smatra da će istraga u ovom postupku ići dalje od imena jedne osumnjičene osobe, Janković je rekao da se tako nešto neće dogoditi ukoliko javnost ne bude pokazala istrajnost.

Janković ukazuje da je Savamala simbol rušenja pravne država, pravne sigurnost, ravnopravnosti građana i jednakosti svih pred zakonom.

loading...

U izveštaju Zaštitnika građana navodi se da je Stamenković rekao da je znao samo da su porušeni objekti, ali ne i da su maskirani ljudi građane lišili slobode i da je zato službenicama rekao da građane upute na komunalnu policiju i građevinsku inspekciju.

Snimljeni telefonski razgovori policije i građana koje je Zaštitnik preslušavao, međutim, demantuju Stamenkovića, podseća KRIK.

Operaterke koje su se javljale na broj za hitne pozive su šefovima, među kojima i Stamenkoviću, prenele informacije da su građani vezivani.

U dokumentu tužilaštva do kog je došao KRIK, Stamenković, koji je te noći bio šef smene dežurne policijske službe, osumnjičen je za nesavesno postupanje u službi.

 

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here