Home POLITIKA DS i Nova stranka: Vratićemo socijalne mere koje je ukinula trenutna vlast

DS i Nova stranka: Vratićemo socijalne mere koje je ukinula trenutna vlast

SHARE

 

Zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac su danas razgovarali sa građanima u Zemunu i Novom Beogradu. Oni su ocenili da prvi korak u stvaranju ozbiljne socijalne politike treba da bude izrada socijalnih karata, kako bi pomoć došla do onih kojima je najpotrebnija.

Stanković je rekao da je solidarnost osnova svakog uspešnog društva a briga o ugroženima odlika svake odgovorne države i da će oni voditi upravo takvu politiku. On je rekao i da koalicija DS i NS neće rasipati novac “na estradne fontane i besmisleno popločavanje centra grada”, već ulagati u fondove za razvoj i školovanje talentovane dece.

“Nećemo novac poreskih obveznika bacati ni na novogodišnju rasvetu od oktobra do marta, već ga usmeriti na besplatne vrtiće za nezaposlene, socijalno ugrožene roditelje, pune plate za porodilje i 13. penziju za naše najsiromašnije penzionere”, naveo je Stanković, a saopštila Nova stranka.

On je rekao i da Grad Beograd raspolaže imovinom koja čak nije precizno ni popisana, ali su procene da je reč o više od milion kvadrata.

loading...

“Insistiraćemo na popisu imovine i njenoj prenameni, kako bi se građanima bez krova nad glavom omogućio smeštaj. Snaga Beograda uvek se ogledala kroz solidarnost njegovih stanovnika. No, ta ljudska solidarnost nije dovoljna ukoliko je, kao danas, ograničena sebičnom vlašću koja samo o sebi vodi računa. Zato ćemo takvu vlast smeniti”, rekao je Stanković.

Šutanovac je rekao da u Beogradu ima više od 7.000 beskućnika i da će koalicija DS i Nove stranke vratiti mere socijalne podrške koje je Srpska napredna stranka ukinula, unaprediti ih, ali i predložio nova rešenja.

“Naša koalicija obećava da ćemo vratiti dostojanstvo gradjanima i da ćemo svim đacima obezbediti besplatne udžbenike, deci koja nisu upisana u vrtić obezbedićemo subvenciju, ali ćemo i uvesti nove mere kao što su digitalizacija udžbenika, beskamatni krediti za prvi stan za mlade bračne parove, podrška za samohrane roditelje”, rekao je Šutanovac.

Na izborima za Skupštinu grada Beograda zajednički kandidat za gradonačelnika DS i Nove stranke će biti Dragan Šutanovac, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nosilac liste.

Šutanovac je prilikom objave svoje kandidature rekao da koalicija s Novom strankom nije taktika, već da je to strateška odluka, pošto će zajedno nastupati na sledećim parlamentarnim i opštinskim izborima.

Podsetimo, ove dve stranku su na predsedničkim izborima podržale Sašu Jankovića kao predsedničog kandidata. U međuvremenu, došlo je do razlaza između Jankovićevog PSG-a i Nove stranke i Demokratske stranke. Tako će Janković za beogradske izbore najverovatnije praviti koaliciju sa strankom Vuka Jeremića, a njihov kandidat za gradonačelnika će biti Dragan Đilas, bivši lider DS-a i nekadašnji gradonačelnik Beograda.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here