Home DRUŠTVO U Čačku podneta krivična prijava zbog jelke od 30.000 evra

U Čačku podneta krivična prijava zbog jelke od 30.000 evra

SHARE

 

Zbog kupovine novogodišnje jelke od 30.000 evra, predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Čačka – Dveri, Nove Srbije i grupe građana “Za napredniji Čačak” podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nadležnih u čačanskom Javnom preduzeću “Gradac”.

Oni su saopštili da su krivičnu prijavu podneli i protiv tenderske komisije koja je sprovela kupovine jelke i rasvete, jer smatraju da je tender namešten, a da je jelka višestruko preplaćena.

Predstavnici opozicije rekli su da je u tenderskoj dokumentaciji detaljno navedeno kako treba da izgleda jelka a okačena je i fotografija jelke koju proizvodi samo jedan proizvođač.

U krivičnoj prijavi se navodi da nadležni nisu sproveli konkurs – javnu nabavku čime su isključili konkurenciju, te da su kratkim rokom favorizovali preduzeće iz Novog Sada.

loading...

Lokalna vlast Čačka koju čini koalicija oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, za kupovinu novogodišnje rasvete i jelke je iz gradskog budžeta dala sedam miliona dinara, od čega polovinu za jelku.

Predsednik odobrničke rupe Dveri Aleksandar Tanasković ocenio je da je jelka simbol loše vlasti Srpske napredne stranke koja, kako je rekao, upada iz afere u aferu.

“Čačak se pored Beograda i njihove i njihove jelke od 83.000 evra danas prepoznaju u Srbiji kao grad kriminala gde je za jednu jelku dato oko 30.000 evra, a za ostalu rasvetu oko 40.000 evra”, rekao je Tanasković.

Šef odborničke grupe Nove Srbije, Vladica Gavrilović rekao je da je novogodišnja jelka u centru Čačka vredi jedan dvosoban stan i da je ogorčen što na tenderu nisu mogle da učestvuju firme iz Čačka.

Odbornica grupe građana “Za napredniji Čačak” Violeta Marković rekla je da je novac dat za novogodišnju rasvetu i jelku mogao da bude upotrebljen za subvencionisanje osoba sa invaliditetom, što je opozicija i tražila amandmanom na predlog budžeta za 2018. godinu, a vladajuća većina odbila.

Marković je dodala da je metar jeke u centru Čačka skuplji nego dužni metar auto-puta koji se gradi.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here