Home DRUŠTVO Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd: Krivična prijava zbog pumpe u Bloku 45

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd: Krivična prijava zbog pumpe u Bloku 45

SHARE

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je najavila da će podneti krivičnu prijavu zbog izgradnje pumpe u Bloku 45.

“Pumpa u bloku 45, protiv čije gradnje su građani više puta protestovali i podneli peticiju sa preko 1000 potpisa stanara, počela je sa radom bez upotrebne dozvole. Ova pumpa nalazi se tik ispod prozora stanara, u neposrednoj blizini čak dve osnovne škole, a peta je u nizu u ulici Jurija Gagarina”, navodi se u saopštenju i dodaje da će u narednom periodu, biti podneta i krivična prijava protiv svih onih koji su, kršenjem zakona, dopustili ugrožavanje bezbednosti i zdravlja građana bloka 45.
Kako se dalje navodi “I dok gradska vlast reklamira aplikaciju putem koje poziva Beograđane da, navodno, odlučuju o pitanjima razvoja grada, u Bloku 45, uprkos jasnom protivljenju stanara i protivno zakonima i propisima, tokom novogodišnjih praznika, započela je sa radom NIS-ova pumpa i to bez upotrebne dozvole”.

U Inicijativi podsećaju da je kompanija NIS, pre manje od dva meseca, ubrzano započela izgradnju benzinske pumpe u Bloku 45 – pete pumpe na potezu od samo 2km ulice Jurija Gagarina.

“Uprkos tome što Plan generalne regulacije Beograda izričito navodi da izgradnja pumpi nije dozvoljena na razdaljini manjoj od 100 m od granice kompleksa dečije ustanove i škole, NIS-ova pumpa izgrađena je na udaljenosti od samo 60m od ograde OŠ “Kneginja Milica” koju pohađa više od 1000 đaka. Prve stambene zgrade u kojima živi preko 2000 stanara bloka 45 nalaze se na udaljenosto od samo 25m”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here