Home DRUŠTVO Bezličnost godine: Tetka iz Kanade

Bezličnost godine: Tetka iz Kanade

SHARE

U tradicionalnom novogodišnjem izboru Danasa za bezličnost godine, ovo prestižno priznanje za 2017. otišlo je u ruke Tetki iz Kanade, ovlašćenoj i opunomoćenoj državnoj tetki, i biće joj uručeno čim je lociramo, mada tu ne pomaže ni satelitska navigacija.

– Znate li kol’ka je Kanada i koliko tamo ima tetki? – rekao je direktor Danasa pre neki dan držeći se za glavu, jer već godinu dana tražimo prošlogodišnjeg laureata radi uručenja, zbog čega je naša redakcija na kraju godine naglo počela da se bavi istraživačkim novinarstvom, iako takvo novinarstvo tokom godine izbegavamo, jer mora da se provede više od dva sata u poslu.

Nagrada za Bezličnost 2016. godine, naime, pripala je Fantomima iz Savamale kojima priznanje do danas nije uručeno zato što nemaju tačnu adresu, a tamo gde su poslednji put viđeni nema kućnih brojeva. Takoreći, nema ni kuća.

Rukovodeći se odlukom da posle Fantoma iz Savamale nagradi Tetku iz Kanade, žiri našeg lista u obrazloženju je napisao kako je bezličnost postala obeležje savremene Srbije, te da biračko telo više veruje bezličnostima nego ličnostima. Osim jedne ličnosti koja će svakako biti Lik godine u nekim drugim dnevnim listovima. Mi daleko više cenimo bezlične.

– Razlika Tetke iz Kanade i himalajskog Jetija jeste u tome što su njega mnogi videli, ali niko nije uspeo da ga uhvati, dok je Tetku iz Kanade uspeo da uhvati samo ministar Vulin, ali niko drugi nije uspeo da je vidi – piše u obrazloženju žirija.

loading...

Tetka iz Kanade rođena je 18. septembra 2017. godine, najverovatnije u Kanadi, državi koja se nalazi severno i istočno od Amerike, baš kao što se ministar Vulin nalazi severno i istočno od svega, pa i sebe.

Rođena je baš tog dana kao projekat Stevana Dojčinovića, slikara ekspresioniste čije remek-delo “Krik” najviše voli ministar Vulin, jer uvek kad otvori sajt ovog remek-dela, glasno krkne, mada je moguće i da tiho krikne. On je čudan neki čovek.

Koraks je na osnovu opisa očevidaca nacrtao Tetku iz Kanade i ona izgleda kao na priloženom foto-robotu. Javite nam ako je vidite!

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here