Home DRUŠTVO Od direktora tražio da ode u penziju za koju je ispunjavao uslove,...

Od direktora tražio da ode u penziju za koju je ispunjavao uslove, ali je na kraju nije ni dočekao

SHARE
Vozač Hitne pomoći nije dočekao penziju; foto: JV arhiva

Sada već pokojni vozač niške Hitne pomoći Marjan Mitković, više puta je, kako kažu njegova porodica i prijatelji, od direktora tražio da ode u penziju za koju je ispunjavao uslove, ali mu rešenje nikada nije potpisano, a on je u međuvremenu umro. Iako optužuju direktora da je uslovljavao Mitkovića, prvi čovek Hitne pomoći, ovaj slučaj ne želi da komentariše.

Mitković je, kako pričaju njegovi najbliži, ispunio sve uslove za penziju, uz benificirani radni staž. Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obračunao mu je penziju od oko 40.000 dinara i on se sa tom dokumentacijom obratio direktoru Hitne Slavoljubu Živadinoviću i rukovodstvu ustanove.

Međutim, tada i nastaju problemi. Njegova supruga kaže da mu na lični zahtev za odlazak u penziju nije odgovoreno, a kolege da je bilo i ucenjivanja.

Mi smo tužili Hitnu za neisplaćene dnevnice i prekovremeni rad, a Marjana je rukovodstvo ucenjivalo da povuče te tužbe, kako bi mu potpisali taj zahtev za odlazak u penziju. Posle njegove smrti je na njegovom telefonu supruga našla i tonski snimak tog razgovora iz direktorove kancelarije. On na to nije pristajao, ali na kraju nije ni dočekao penziju – pričaju kolege.

Direktor Živadinović ove navode porodice i prijatelja pokojnog Mitkovića nije želeo da komentariše, a advokati sa kojima su razgovarali novinari Južnih vestikažu da je penzija stečeno pravo i da ničim ne može da bude uslovljena.

loading...

Kolege koje su se javile redakciji za Mitkovića imaju samo reči hvale, a u Hitnoj je radio od 1980. godine i vozilima ove ustanove, kako kažu, u svom radnom veku prešao je 4 miliona kilometara. U Hitnoj je nasledio svog oca Boru, koji je takođe bio vozač.

Izvor: Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here