Home POLITIKA Janković: Pozivam BIA da objavi dokumenta

Janković: Pozivam BIA da objavi dokumenta

SHARE

Lider PSG odgovara na optužbe provladinih tabloida da je bio dugogodišnji saradnik tajnih službi

Saradnik tajne službe postaje se potpisivanjem dvostrano obavezujućeg dokumenta.

Javno ovlašćujem i pozivam Bezbednosno-informativnu agenciju da objavi dokument kojim sam ikada zaključio saradnju sa njom. Samo, to znači da će Bata Gašić kao direktor službe ili Nebojša Stefanović kao njihov koordinator morati da sednu za pisaću mašinu iz prošlosti i da ga napišu – poručuje za Danas predsednik PSG Saša Janković, dodavši da bi jedini problem sa takvim dokumentom bio što na njemu ne bi stajao njegov potpis.

Takođe, Janković poziva Ministarstvo odbrane da objavi sva dokumenta koja poseduje a koja govore o njegovom nepostojećem ratovanju u Vukovaru i na teritoriji Bosne, u jedinici Vojske Srbije ili ma kojoj drugoj. Takve dokumente ministru Vulinu može dostaviti samo njegova tetka, dodaje on. Janković najavljuje da će podneti tužbe protiv medija koji su objavili laži.

Lider PSG upozorava da je SNS potpuno politizovala i da zloupotrebljava sektor bezbednosti, ne libeći se najbrutalnijih i najopasnijih laži.

– Takva politizacija i zloupotreba službi nezabeležena je u demokratskom svetu, kome nažalost Srbija više ne pripada. Opasnost koju žrtvama satanizacije napredna vlast proizvodi minorna je u odnosu na ogromnu društvenu opasnost od fašističke države koju ova vlast gradi – ocenjuje Janković.

loading...

Tablodi Informer i Alo najavili su preko cele naslovne strane danas tekst medijske mreže Antidot. U obimnom tekstu, koji se u ogromnoj meri sastoji od već objavljenih napisa u tabloidima, uključujući i Srpski telegraf, ali i ugašeni nedeljnik Srpska reč, kao i od intervjua koji je sam Janković dao nedeljniku Vreme u januaru 2016. tvrdi se da je lider PSG “još u studentskim danima postao saradnik Resora državne bezbednosti” (današnja BIA). Tvrdi se i da je Janković postao zvanični saradnik službe 2003. godine i “aktivno sarađivao najmanje do 2009. godine” – a kako se navodi, redakcija Antidota je “dobila” ovu informaciju. Dalje se informacija razrađuje “prema našim izvorima” bez navođenja o kojim izvorima je reč – bezbednosnim, političkim itd. Jedino se kaže “prema rečima naših sagovornika”. Obiman tekst sadrži i na prvi pogled netačnosti – za Dragana Janjića, novinara i urednika Bete, koji je bio zaposlen i u službi Zaštitnika građana, ističe se da je tokom 90-ih došao iz ratom zahvaćene Bosne, iako se Janjić pre rata u bivšoj Jugoslaviji zaposlio u agenciji Tanjug (agenciju Beta pokrenuli su novinari Tanjuga).

 

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here