Home POLITIKA Borović: Jeftin politički marketing

Borović: Jeftin politički marketing

SHARE

Narodna stranka insistira da se u Krivični zakon Srbije ponovo uvede zabrana javnog komentarisanja nepravosnažnih sudskih postupaka, izjavio je predsednik Odbora za pravosuđe NS Borivoje Borović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, posle oslobađajuće presude bivšem ministru Predragu Bubalu, osumnjičio sudije da su učestvovali u korupciji, i bez ikakvog razloga, ali sa očiglednim povodom u ovaj kontekst doveo i članove predsedništva Narodne stranke, ugledne advokate Vladimira Gajića i Vladimira Vučinića, rekao je Borović.

On podseća da Gajić i Vučinić upravo rade na izradi Zakona o lustraciji, kao i na predlogu uvođenja specijalnog tužioca za visoki kriminal.

Prema Boroviću, izjava Vučevića mora biti potkrepljena konkretnim dokazima, koje on očigledno nema.

Samim tim, ona je paušalna i predstavlja jeftin politički marketing, ocenio je Borović, ugrožava slobodu odlučivanja sudija i nanosi štetu pravosuđu.

loading...

Narodna stranka, poručio je Borović, podržava stav predsednika Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojevića i nastaviće, uprkos svim pritiscima, da se bori za slobodno i nezavisno pravosuđe.

 

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here