Home POLITIKA Država častila BIA, ministarstvo policije i odbrane!

Država častila BIA, ministarstvo policije i odbrane!

SHARE
FOTO: FONET, BETA, DRAGAN KADIĆ

Najveće povećanje dobija Ministarstvo odbrane

Ako predloženi budžet za 2018. godinu dobije podršku poslanika, ministarstvo odbrane, ministarstvo unutrašnjih poslova i BA u narednoj godini dobiće oko 20 milijardi dinara više za finansiranje svojih potreba nego što imaju u aktuelnom budžetu.

Aleksandar VulinNebojša Stefanović i Bratislav Gašić imaće povećanje od 16,5 odsto.

Najveće povećanje od opredeljenog novca dobiće Ministarstvo odbrane, i to 70,5 milijardi dinara, što je povećanje od nešto manje od 20 odsto nego u ovoj godini.

Povećanje od 15 odsto dobila je Bezbednosno-informativna agencija. U ovoj godini BIA je na raspolaganju imala 4,62 milijarde budžetskog novca, dok je za 2018. godinu planirano 5,3 milijardi dinara.

loading...

Za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u narednoj godini opredeljeno je 75 milijardi dinara, što je za devet milijardi, odnosno 13,6 odsto više nego u 2017. godini.

Ono što je karakteristično za budžetska izdvajanja za BIA u predlogu budžeta jeste da ne postoji nikakva specifikacija troškova.

 

View image on TwitterView image on Twitter

Na slici levo je deo Budžeta za 2018.godinu koji se tiče BIA – bez bilo kakve specifikacije, piše samo ukupan iznos. Desno je Budžet iz 2003.godine sa detaljnim opisom ukupne potrošnje. Šta to danas kriju AVučić i majstor Gašić? Tajne operacije za potrebe SNSovaca? Prljavo…

2:25 PM – Dec 4, 2017

 

(M. R./ Espreso)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here