Home DRUŠTVO Vukosavljević razgovarao s predstavnicima Grupe za slobodu medija

Vukosavljević razgovarao s predstavnicima Grupe za slobodu medija

SHARE

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je danas sa predstavnicima Grupe za slobodu medija o njihovim zahtevima za poboljšanje medijske situacije u Srbiji.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je dugi razgovor protekao u konstruktivnoj atmosferi, kao i da je to prvi u nizu sastanaka koje će ministar Vukosavljević imati sa Grupom za slobodu medija.

Sastanku su prisustvovali Dragan Janjić (NUNS), Zoran Sekulić (ASMEDI), Zorica Višnjić (Lokal pres), Miša Tadić (ANEM), Tanja Maksić (AOM) i Nedim Sejdinović (NDNV).

Predstavnici Grupe za slobodu medija predali su 14. novembra premijerki Ani Brnabić zahteve za poboljšanje medijske situacije, među kojima su formiranje nove radne grupe za izradu Medijske strategije, rasvetljavanje svih napada na novinare, kao i povlačenje država iz vlasništva u Politici, Večernjim novostima i Dnevniku i prestanak rada agencije Tanjug, ugašene Vladinom odlukom pre više od dve godine.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je 15. novembra da će u narednih 10 do 15 dana Vlada odgovoriti na zahteve Grupe za slobodu madija, da ne garantuje da će odgovori biti pozitivni i da će nakon toga biti nastavljen dijalog.

loading...

Izvor: Beta,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here