Home DRUŠTVO Počele su pripreme za useljavanje izbegličkih porodica

Počele su pripreme za useljavanje izbegličkih porodica

SHARE

U Ustaničkoj ulici broj 244g i 244đ u Beogradu počele su pripreme za useljavanje izbegličkih porodica u stanove dobijene u javnom postupku, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije.

Time ove porodice posle dugog niza godina konačno rešavaju svoje stambeno pitanje, navodi Komesarijat.

Većina porodica su veoma ugrožene, imaju bolesnog člana, nekog poginulog u ratu, dete sa posebnim potrebama ili člana kome je oduzeta radna sposobnost, piše u saopštenju.

Deo stambenih jedinica su nasilno i nelegalno zaposela druga lica, uglavnom interno raseljena kojima su kuće obnovljene, zbog čega su pokrenuti postupci iseljenja kako bi porodice sa rešenjem, koje godinama čekaju i plaćaju kiriju, mogle da dođu do svog krova nad glavom, objašnjava Komesarijat.
Svako od izbeglica može da konkuriše i dobije svoj krov nad glavom što je i glavni cilj Regionalnog stambenog programa, ali, niko nema pravo da nasilno obija i godinama bespravno boravi u stanu koji mu ne pripada, sprečavajući time one koji su strpljivo i predugo čekali da se posle mnogo godina izbeglištava konačno skuće, istaknuto je u saopštenju.

Komesarijat je izrazio spremnost da ponudi privremeni smeštaj onima koji moraju da napuste zaposednute stanove u Ustaničkoj ulici, a nalaze se u potrebi.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here