Home POLITIKA Pismo poslušnog građanina Srbe – bacači dimnih bombi

Pismo poslušnog građanina Srbe – bacači dimnih bombi

SHARE

Naglo vas je probudio narastajući strah od nadolazećih Beogradskih izbora, na kojima bi klupko vaše vlasti moglo da počne da se para. Što bi bilo pogubno zbog para. Koje ste već stavili u džepove. A, naročito zbog onih koje ste planirali da tek stavite u iste. Zato je od krucijalnog značaja demontaža opozicije svim sredstvima, uz dimne bombe koje bacate, da biste zabašurili svoja nepočinstva.

Istoga dana dok se vaš vođa klanja Soroševom sinu, vođini mediji javljaju da Soroš planira rušenje Srbije. Što znači da se njegov sin sastao sa domaćim vođom da bi isplanirali krvoproliće. Koji će srušiti Srbiju. Ali, što bi neko mario za logiku – kad ne mari ni za matematiku. Upravo smo saznali da su rashodi gradonačelnika Beograda i gradskog veća 334 miliona dinara. Za 281 milion dinara veći nego 2013. godine, u vreme Đilasove vlasti. Dakle, skoro 2,5 miliona evra veći. Ili, preciznije – ova družina troši 6 puta više od Đilasa. A troškovi prevoza su sa 900.000 dinara porasli na 7,2 miliona dinara – što je čak 8 puta više. A sve u sklopu mera štednje – o kojima balave godinama. No bitno je da je Beograd sređen. Šampion je Kalemegdan, čiji su delovi tako rekonstruisani da je na zemlju postavljen drveni brodski pod, okružen crnim grobljanskim mermerom. Što sigurno zavređuje neku svetsku nagradu za rekonstrukciju starih spomenika kulture – u svetu dosad nezableženu.

A desilo se i predizborno podgrevanje već zaboravljenog šeika. Koji je primio vođu u Abu Dabiju. Jer je vođa tamo otišao da bi prisustvovao trci Formule 1 – a sve u sklopu njegovog, nadaleko poznatog, asketskog života i dvadesetpetočasovnog radnog vremena za dobrobit Srbije, Balkana, Evrope, sveta i čitave Vaseljene. Ipak, nije propustio da pre odlaska da državnički mudru izjavu, kojom se okomio na žene opozicionih lidera. Rekao je da je Mira Marković bila žena predsednika Republike, a Jankovićeva i Jeremićeva žena to nikada neće biti. Što je zasenilo njegov komentar presude Ratku Mladiću, kada je rekao: ”Moj poziv građanima Srbije je da počnemo od danas da gledamo u budućnost…” Što je sasvim logična i nadasve moralna izjava čoveka koji je čitave dve decenije bio najbestidniji ratni huškač… I Mladićev veliki fan.

Ali, najbitnije je da su uznapredovale reforme na evropskom putu. Kao nikada u novijoj istoriji. Zato Evropska Unija razmatra mogućnost da Srbiju stavi na crnu listu poreskih utočišta… zajedno sa Kukovim ostrvima… Jer, ovde pravna država cveta. Čak toliko, da je tužilac odbacio prijavu protiv kabadahija koji su novinarima i građanima zavrtali glave i ruke na vođinoj inauguraciji. Jer u tome ne vide elemente nasilničkog ponašanja. Isto tako je tužilaštvo odbacilo i prijavu protiv neke direktorke javnog preduzeća iz Vršca. Iako je dotična napisala da je za potrebe naprednjaka plaćala autobuse za prevoz simpatizera, da je javnim novcem renovirala stranačke prostorije i da je uspešno organizovala pronalaženje 100 osoba za uplatu 4 miliona dinara na račun stranke – za predizbornu kampanju. A kako i ne bi odbacili, kada je vođa javno u emisiji obznanio “Sedimo nas dvoje i bude tu i neki treći čovek. Ja ne znam da li je to tako, al’ pretpostavljam. I ja kažem: ‘Ja hoću da dam 800 evra, ali ja ne mogu da dam 800 evra, dozvoljeno je manje. Evo ti, izvoli novac, molim te plati za našu stranku”. Što je tužilaštvo ozbiljno shvatilo. Ne kao organizovanu kriminalnu grupu – nego kao uputstvo za nediranje kriminalaca.

Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:

loading...

Ceo narod časti – za lopovluk vlasti.

Zauvek vaš

poslušni građanin,

Srba

P. S.

Istinski opozicionari ovoj vlasti neće glodati koske koje im džukele bacaju.

(Blic)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here