Home POLITIKA Predsednik Albanije u poseti Medveđi

Predsednik Albanije u poseti Medveđi

SHARE

Predsednik Albanije Iljir Meta je u dvodnevnoj nezvaničnoj poseti opštini Medveđa, na jugu Srbije.

Njega je dočekao Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i pomoćnica predsednika opštine Ljema Đema.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, izjavila je da je to najavljena i odborena poseta.

Ona je za RTS ocenila i da dolazak Mete “predstavlja potvrdu spoljne politike Srbije koja je usmerena na dijalog sa svim zemljama”.

“Poseta se uklapa sa onim što Vlada Srbije radi kada je u pitanju unapređenje i zaštita prava nacionalnih manjina. Verujem da ova poseta tome može doprineti”, rekla je Paunović.

loading...

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, ranije je rekao da ga je pomoćnica predsednika Opštine Medveđa obavestila da je predsednik Albanije zatražio neformalni razgovor sa albanskim i srpskim odbornicima u Medveđi “u cilju pokazivanja da Srbi i Albanci mogu da žive u zajedništvu”.

Meta je rekao u Medveđi da je zadovoljan što može da pošalje poruku o zajedničkom radu i saradnji.

Meta je naveo  da je zadovoljan načinom na koji su ga u Medveđi dočekale lokalne vlasti i predstavnici države Srbije, kao i zbog predstojećih razgovora sa odbornicima, rukovodstvom opštine i koordinacionog tela i predstsavnicima albanske dijaspore.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here