Home POLITIKA Janković: Više neću komentarisati nikoga iz opozicije

Janković: Više neću komentarisati nikoga iz opozicije

SHARE

 

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za medije u toku vanredne skupštine ovog pokreta, rekao je da kakve god poruke budu stizale iz opozicije, on neće komentarisati nikoga iz opozicije. Na pitanje o navodima lidera pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića da je mu je on kao Zaštitnik građana rekao da je Demokratska stranka ušla u izgradnju paralelne službe bezbednosti, Janković je rekao da to takođe neće komentarisati.

Na pitanje novinara da upravo nekomentarisanjem navoda Radulovića ostavlja prostor za razne spekulacije, Janković kaže da mu nije jasno kako je Radulović uopšte priču o neformalnim prislušnim centrima, o kojima je on govorio kao Zaštitnik građana i uneo u svoj izveštaj, povezao sa samo jednom strankom.

Podsetimo, ove tvrdnje Radulović je izneo u tekstu koji je juče objavljen na sajtu Dosta je bilo nakon sukoba Jankovića i Radulovića na Tvteru kada je Radulović izjavio da je Janković kao ombudsman dolazio kod njega da ga odgovara od ostavke na mesto ministra privrede dok se ne steknu „bezbednosni uslovi“.

U prepisci na Tviteru, Janković je na te optužbe Radulović odgovorio da potraži savet „lekara ili farmaceuta“.

loading...

Nakon toga, usledio je tekst lidera Dosta je bilo u kom je govorio o njihovim susretima, počevši od onog kada ga je, kako tvrdi, tadašnji Zaštitnik građana posetio u kabinetu Ministarstva privrede. Naveo je da mu je Janković tad rekao da sačeka sa ostavkom koju je planirao.

Radulović je napisao i da mu je tom prilikom Janković ispričao da je “Demokratska stranka 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti, u stvari aparata za praćenje i prisluškivanje, i da je ta služba sada jača, modernija i bolje opremljena od državne”.

Vanredna skupština PSG: Janković ponudio ostavku, jednoglasno odbijena

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković je na vanrednoj skupštini ovog pokreta predložio svoju ostavku, ali su svi koji imaju pravo glasa, među kojima su poverenici, članovi Predsedništva i osnivači, ovaj predlog jednoglasno odbacili. Istovremeno, iz Predsedništva iz zdravstvenih razloga su se povukli Goran Marković i Aida Ćorović, ali kako navode, oni ostaju aktivni u Pokretu. U Predsedništvu su ostali Janko Baljak, Nikola Đuričko i Maglai Jeno, a o ostalim članovima Pokreta će se danas odlučiti.

Prethodno se pojavila pogrešna informacija da je pet članova Predsedništva PSG-a podnelo ostavke na svoje funkcije, kako bi se ispočetka glasalo za sve članove Predsedništva.

Podsetimo, ranije je Srđan Škoro podneo ostavku na funkciju člana Predsedništva.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here