Home DRUŠTVO Počinje ponovljeno suđenje Miškoviću: Sud i o zahtevu da mu vrati 11...

Počinje ponovljeno suđenje Miškoviću: Sud i o zahtevu da mu vrati 11 miliona jemstva

SHARE

 

Apelacioni sud naložio je da se ponovo odlučuje o zahtevu Miroslava Miškovića da mu se vrati jemstvo. Specijalni sud je 30. oktobra odbio zahtev Miroslava Miškovića da mu vrati 11 od 12 miliona evra jemstva, ali apelacija smatra da za takvu odluku nisu dati argumentovani razlozi. Tako će o vraćanju jemstva sud ponovo odlučivati. Ponovljeni postupak protiv Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića i ostalih okrivljenih.trebalo bi da počne sutra iz drugog pokušaja.

“Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud nije dao dovoljno jasne, argumentovane i neprotivrečne razloge u pogledu opravdanosti daljeg egzistiranja mere jemstva u iznosu od 12 miliona evra kao adekvatne mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog u ovom krivčnom postupku”, kaže portparolka tog suda Mirjana Piljić za Insajder.

Miroslav Mišković je u julu 2013. pušten iz pritvora uz jemstvo od 12 miliona evra. To je u tom trenutku bilo najveće jemstvo koje je jedan optuženi položio u kasu pravosudnih organa u Srbiji.

Uz jemstvo, Miškoviću je oduzet i pasoš, pa je on 2014. nudio i hipoteku na svu imovinu u zamenu za vraćaje putne isprave. S obzirom da je jemstvo samo obezbeđenje okrivljenog u postupku, Miškoviću će 12 miliona evra biti vraćeno kakva god da bude presuda. Samo je važno da se redovno pojavljuje na suđenju.

loading...

Uoči ponavljanja postupka branioci Miroslava Miškovića zatražili su od suda da se do sada položeno jemstvo od 12 miliona evra zameni sa million evra u gotovini ili stavljanjem hipoteke za iznos jemstva na nepokretnostima koje su u Miškovićevom vlasništvu. Specijalni sud je 30. oktobra odbio kao taj predlog kao neosnovan, ali će o tome morati ponovo da odlučuje.

Miroslavu Miškoviću ponovo se sudi samo za optužbe da je pomogao sinu Marku da utaji porez od ukupno 320,3 miliona dinara što je prema aktuelnom kursu oko 2,7 miliona evra. Taj iznos je mnogostruko niži od jemstva koji sud drži kako bi Mišković dolazio na suđenje.

Podsetimo za optužbe da je oštetio putarska preduzeća Miroslav Mišković pravnosnažno je oslobođen.

Miškovićev sin Marko i Milo Đurašković vlasnik preduzeća Nibens terete se za utaju poreza, dok se Đuraškoviću na teret stavlja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here