Home DRUŠTVO Iseljena porodica protestuje ispred novosadskog suda

Iseljena porodica protestuje ispred novosadskog suda

SHARE

Ljubomir i Mirjana Jakšić započeli su juče protest ispred zgrade novosadskog suda nakon što su izvršitelji njih i dvoje dece u utorak iselili iz stana na Bulevaru kralja Petra I 61.

Kako su istakli Jakšići, oni će stajati ispred suda dok ne dobiju oko pet miliona dinara za koje smatraju da im duguje investitor Tihomir Samardžić.
Namamo kome da se obratimo u sudu i pitamo kako da dođemo do našeg novca. Sudija koja može da izda nalog za isplatu je na bolovanju, a niko drugi u sudu to neće da uradi“, kaže Mirjana Jakšić. Ona dodaje da im niko nije ponudio pomoć i nemaju krov nad glavom, pa će protestovati ispred suda svakog dana od 8 do 15 časova, a potom utočište potražiti na Spensu.
U Osnovnom sudu navode da je poverilac, odnosno investitor, 14. novembra isplatio dug od 4,9 miliona dinara, te da zbog toga nije održana javna prodaja stana.
Sudija će po povratku sa bolovanja dati nalog rukovodiocu sudskog depozita da Jakšićima isplati sumu koja im pripada“, navode za “Novosti” u Osnovnom sudu, dodajući da predsednik suda nema ovlašćenja da postupa u ovom predmetu. Kako dalje ističu, iz ovog depozita namiriće se oni koji imaju potraživanja od Jakšića. Međutim, u sudu nisu precizirali o kojoj sumi, niti kome i koliko Jakšići duguju po šest izvršnih rešenja iz 2016. i ove godine.
Tek nakon naplate ovih rešenja, Jakšićima će biti uplaćen preostali novac.
Podsetimo, Jakšići su u utorak iseljeni iz stana koji su pre 13 godina kupili od investitora Samardžića, s kojim se spore na sudu. Postoji i nekoliko izvršnih presuda – Jakšići da se isele iz spornog stana, a investitor da im vrati novac sa pripadajućom kamatom.
Autor: 021.rs, Novosti
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here