Home POLITIKA Dodik objasnio crtanje svoje mape Balkana

Dodik objasnio crtanje svoje mape Balkana

SHARE

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je crtanje mape bio njegov odgovor na hipoptetičkio pitanje koje bi podrazumevalo dugoročna rešenja.

Postavljeno mi je hipotetičko pitanje koje bi podrazumevalo dugoročna rešenja i ono što sam rekao može se smatrati nekim mojim mišljenjem, odnosno, hipotetičkim odgovorom na hipotetičko pitanje, a zvanični stav Republike Srpske je poznat: ne priznajemo Kosovo i poštujemo teritorijalni integritet Srbije, rekao je Dodik za Sputnik.

Prema njegovim rečima, nemoguće je dva gotovo identična slučaja u neposrednoj blizini različito posmatrati i govoriti da Kosovo može da bude nezavisno, a RS ne može, što radi Zapad.

Nije ključno pitanje Kosova, već je ključno pitanje Republike Srpske, što sam hteo da apostrofiram. Nemoguće je razgovarati o tome da neko odvoji Kosovo, a da Republika Srpska ostane u Bosni i Hercegovini. To je osnovna poruka i te moje karte i tog mog stava, kazao je Dodik.

Podsećamo, predsednik RS na kraju intervjua za Dojče vele nacrtao mapu Balkana kako je vidi – RS i Srbija su ujedinjene, a Kosovo podeljeno pri čemu sever pripada Srbiji.

IZVOR DANAS
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here