Home DRUŠTVO Dug Staklare težak preko 12 milijardi dinara

Dug Staklare težak preko 12 milijardi dinara

SHARE

Privredni sud u Kragujevcu nije danas doneo odluku o bankrotstvu Srpske fabrike stakla iz Paraćina, pošto na poverilačkom ročištu nije bilo poverilaca zainteresovanih za pokretanje inicijative o sprovođenju bankrota.

Predsednik Privrednog suda i stečajni sudija u tom postupku Branislav Jovović rekao je našem listu da odluka o bankrotstvu može da se donese kada prođu rokovi za podnošenje plana reorganizacije Staklare koji još traju, a do sada niko nije podneo takav plan. Istovremeno, još traje i rok za prijavljivanje potraživanja od fabrike stakla, a čeka se rešenje Privrednog apelacionog suda u Beogradu na odluku kragujevačkog Privrednog suda, od 20. septembra ove godine, kojom je u Srpskoj fabrici stakla pokrenut stečajni postupak. Apelacioni sud, prema rečima Jovovića do kraja godine, treba da potvrdi ili preinači odluku o stečaju Staklare.

Na prvom poverilačkom ročištu prisutni poverioci su se složili da Vinarija Čoka plus iz Subotice koja je predsednik Skupštine poverilaca Staklare predloži čelnika petočlanog poverilačkog odbora preduzeća iz Paraćina. Među najvećim poveriocima Srpske fabrike stakla su Srbijagas, koji je svojevremeno bio i vlasnik Staklare, te Elektroprivreda Srbije, firma Veksilum Balkan, na čiji je predlog jesenas otvoren stečajni postupak u fabrici stakla, Vinarija Čoka plus i drugi.

Stečajni upravnik Saša Jovanović obavestio je juče poverioce da ukupna, do sada evidentirana potraživanja od Srpske fabrike stakla “teže” 12,25 milijardi dinara. Odlukom stečajnog upravnika, 230 radnika fabrike (od 810 koliko ih je bilo pre stečaja) proglašeno je za tehnološki višak.

IZVOR DANAS
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here