Home POLITIKA Obradović: Kompjuterski miš je skočio i ujeo Martinović za nos

Obradović: Kompjuterski miš je skočio i ujeo Martinović za nos

SHARE

 

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je za Insajder da je pribegao fizičkom nasilju i gađao šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandra Marinovića komjuterskim mišem jer je bio revoltiran time što mu se krše prava kao narodnom poslaniku.

Na pitanje novinara Insajdera zbog čega je još jednom pribegao nasilju u parlamentu, Boško Obradović je prvo bio ironičan:

„Kompjuterski miš je skočio i ujeo Martinović za nos. Jer ni on nije više mogao da trpi političko nasilje i bahatost Aleksandra Martinovića koji je iznova prekidao govor narodnog poslanika opozicije, isključio mikrofon…“, rekao je Obradović, koji na pitanje da li je to njegova zvanična izjava odgovara potvrdno. Tvrdi da mu je Martinović oduzeo reč bez obrazloženja iako je po poslovniku imao pravo da govori još tri minuta.

„To je bio uzrok incidenta jer sam u nekoliko navrata ponavljao s kojim pravom mi oduzimaš reč, isključuješ mikrofon, po kom članu Poslovnika mi  ne daš da govorim… Onda su skočili i ostali poslanici Dveri i pitali zašto njima nije data reč kad su se prijavili“, navodi Obradović koji tvrdi da je i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović nakon toga na njega fizički nasrnuo i za to se izvionio na konferenciji u Skupštini.

loading...

Na pitanje da li je fizički obračun primeren Skupštini, Obradović prvo odgovara kontrapitanjem „šta biste vi uradili na mom mestu?“ a zatim dodaje:

“Šta bi bilo ko uradio u trenutku kad ga bilo ko otvoreno ponižava, gazi i maltretira. Ja sam tako vaspitan da se pobunim protiv nepravde na sve moguće načine jer nemate drugu opciju”.

Insajder: Da li zaista nemate drugu opciju nego da pretvorite Skupštinu u bokserski ring?

Boško Obradović: Kad vas neko bez ikakvog razloga isključi na 20 dana i onemogući vam da radite svoj posao narodnog poslanika vi i to istrpite i dođete na sednicu Administrativnog odbora da pružite svoju odbranu jadnih 10 minuta i ni tih deset minuta neko vam ne da da govori, isključi vam mikrofon i oduzme vam reč, vi biste bili jedna obična krpa da se tome ne suprotstavite“.

Tek na konstataciju da to nije prvi put da pribegava fizičkom nasilju i Obradović kaže fizičko nasilje nikada „ne bi trebalo da bude rešenje“, a zatim ponovo izjednačava svoj postupak sa hrabrošću:

„Ja sam ovde jer su me građani birali da branim njihova prava i kritikujem vlast i niko to pravo ne može da mi oduzme i ja smatram da će na nekim sledeći izborima građani Srbije reći ili da su ga Dveri hrabro zastupali i dati nam još veće poverenje ili će reći da to način na koji se bavimo politikom nije odgovarajući“.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here