Home DRUŠTVO Brnabić: Država neće moći mnogo da pomogne radnicima Goše

Brnabić: Država neće moći mnogo da pomogne radnicima Goše

SHARE

 

“Goša je privatna firma i ako je pokrenut stečaj u privatnoj firmi, država malo šta može da uradi kako bi pomogla zaposlenima”, rekla je Brnabić novinarima u Kostolcu.

Dodala je da će Vlada ipak ostati u kontaktu sa radnicima te fabrike kako bi našla načine da im pomogne da ne ostanu bez sredstava za egzistenciju.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će uredba o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru ostati na snazi i sledeće godine, Brnabić je potvrdila da će ostati ta zabrana.

“Uredba o zabrani zapošljavanja će ostati na snazi kao kontrolor zapošljavanja jer je osnovana komisija koja će voditi brigu o tome”, istakla je Brnabić.

loading...

Ona je objasnila da to ne znači da je potpuno zabranjeno zapošljavanje u slučajevima gde je to neophodno kada ljudi odlaze u penziju i u sličnim situacijama.

Podsetimo, predlog za uvođenje stečaja u Goši podnela je beogradska firma Kapital konsalting 2017 koja je potraživanje od 400.000 evra otkupila od bivšeg vlasnika te fabrike, slovačkog ŽOS-a.

Prema rečima bivšeg direktora Goše Milutina Šćepanovića, firma Konsalting kapital osnovana je pre dva meseca.

Stečaj u Goši je proglašen pre nekoliko dana.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Milan Vujičić je nedavno izjavio da se radnici Goše nadaju da će fabrika biti u radnom stečaju, i da organizovaće proteste ako im stečajni upravnik podeli otkaze.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here