Home POLITIKA Obradović: Vučiću se ne može verovati da izbora neće biti; DJB: Vučić...

Obradović: Vučiću se ne može verovati da izbora neće biti; DJB: Vučić nije dobio dozvolu Zapada

SHARE

Aleksandar Vučić se kleo da nikada neće smanjiti penzije i prevario. Rekao je više puta da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije i slagao. Takvom čoveku se ne može verovati”, rekao je Obradović agenciji Beta.

On je ocenio da je kod Vučića “sve propaganda i laž” i da će građani znati da li će biti parlametarnih izbora tek kada se primakne vreme za raspisivanje beogradskih izbora.

DJB: Vučić nije dobio dozvolu od Zapada za izbore

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić očigledno od zapadnih partnera nije dobio dozvolu za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“U strahu od gubitka beogradskih izbora, Vučić je pokušao da dobije dozvolu zapadnih partnera da ponovo raspiše vanredne parlamentarne izbore. Očigledno je da mu to nisu to dozvolili bez promene Ustava i izbacivanja preambule o Kosovu i Metohiji”, rekli su agenciji Beta u DJB.

Kako je ocenjeno, zapad zna da Vučić ima dvotrećinsku većinu u skupštini i ne žele nove vanredne parlamentarne izbore pre izbacivanja preambule, jer možda posle njih Vučić neće imati tu potrebnu većinu.

loading...

“Centralni interes i cilj zapadne politike u Srbiji je priznanje Kosova. Zarad tog interesa su pomogli SNS-u i Vučiću da dodje na vlast, podržavaju ga bezrezervno već duže od pet godina i potpuno su gluvi i slepi na korupciju, nepoštovanje ustava i zakona, urušavanje skupštine, potpuno ugušene medije i činjenicu da Vučić kasni sa promenom Ustava”, navode u tom pokretu.

Prema navodima DJB, Vučić ne zna kako građanima da objasni da želi iz Ustava da izbaci preambulu o Kosovu i Metohiji pa se krije iza navodnog unutrašnjeg dijaloga koji predstavlja farsu u odsustvu javnog dijaloga i apsolutne dominacije Vučića u medijima.

Dosta je bilo ističe da u tome neće učestvovati i da će voditi kampanju protiv izbacivanja preambule.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here