Home POLITIKA Nova stranka traži smenu državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović

Nova stranka traži smenu državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović

SHARE

Nova stranka zatražila je danas hitnu smenu državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijane Hrkalović zbog, kako su naveli, “laži i obmanjivanja javnosti” u vezi sa upadom naoružanih napadača u kuću predsednice Opštinskog odbora te stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić.

Podsetimo, predsednici opštinskog odbora Nove stranke Jeleni Grujić u Pećincima u četvrtak uveče su provalili u kuću naoružani napadači i preturali nameštaj, preteći pištoljem njenom mužu, saopštila je pre nekoliko dana Nova stranka. U toj stranci su istakli i da su napadači „Vučićevi batinaši“, jer su u Pećincima u toku vanredni lokalni izbori kao i da je ovo vid „političkog zastrašivanja“.

Međutim, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović juče je demantovala optužbe da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke Nove stranke o upadu nepoznatih lica u njenu kuću u Pećinicima.

Hrkalović je navela da je patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla na teren odmah po prijavi, dok je policijsko-uviđajna ekipa obezbedila lice mesta pola sata nakon događaja kako ono ne bi bilo narušeno.

loading...

Hrkalovićeva je rekla i da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je naložio da se odmah počne sa uviđajem, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara.

Međutim, Nova stranka u današnjem saopštenju navodi da je Hrkalović iznela više laži kako bi obmanula javnost, jer je kriminalistički tehničar kasnio, dok policija na terenu nije bila za vršenje uviđaja, već saobraćajna.

“U tome je propustila da kaže ključni detalj – da su njihovom kriminalističkom tehničaru bili potrebni sati da stigne iz Rume u susedne Pećince, kao i da ekipa nije ama baš ništa radila na terenu, niti je to i mogla, sve do njegovog dolaska, jer to nije ni bila ekipa za vršenje uviđaja, već saobraćajna policija”, navodi se u saopštenju.

U Novoj stranci ističu i da je uviđaj počeo, u četvrtak, tek posle tri sata i 20 minuta od događaja.

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here