Home DRUŠTVO Arsena 10 puta više od dozvoljenog

Arsena 10 puta više od dozvoljenog

SHARE

Zrenjaninski DJB poslao uzorak “prečišćene česmovače” na analizu

Poslanici gradske skupštine iz opozicionog pokreta DJB poslali su uzorak zrenjaninske vode Institutu za javno zdravlje Vojvodine na analizu i na svojoj Fejsbuk stranici objavili rezultate.

Uzorkovana je voda iz gradske mreže, u periodu kada je tokom desetak oktobarskih dana novoizgrađeni prečistač bio u funkciji. Na ovaj korak u pokretu DJB odlučili su se jer ne veruju “instant rešenjima i tehnologiji koja nije prošla proveru kroz rad pilot-postrojenja”.

– Po instrukcijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, sipali smo vodu sa česme u čistu flašu i odneli na hemijsku analizu 11. oktobra. U rezultatima analize koje smo dobili stoji da nalazi ne odgovaraju normama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće, zbog povećane koncentracije amonijaka, arsena, nitrita. Arsen je po rezultatima 10 puta veći od dozvoljenog. U izveštaju piše da je nalaz zdravstveno neispravan, navodi odbornik u Skupštini Zrenjanina Aleksandar Korovljev. Prema njegovim rečima, teško je poverovati da se sa odabranom tehnologijom i postojećom infrastrukturom ovo stanje može bitno promeniti.

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here