Home DRUŠTVO Vapaj radnice pošte koja je suspendovana

Vapaj radnice pošte koja je suspendovana

SHARE
Foto: Espreso

Zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu suspendovano je čak 47 radnika “Pošte Srbije

Među onima koji su dobili otkaz nalazi se i radnica pošte Snežana Dimitrijević, zaposlena u Pošti 32, na Vračaru.

Ona je kaže za Espreso ceo život radila u Pošti a sada je dobila šamar. Po dolasku na posao, kako je sela za šalter i počela da radi, sačekalo je rešenje o suspenziji.

U Pošti sam zaposlena već 34 godine. Posle završene Više PTT škole logičan sled je bio zaposlenje tamo. Tamo sam počela da radim, a onda sam Poštu i zavolela. Tu mi se dogodila i velika ljubav – tamo sam upoznala supruga, kao radnica “Pošte” sam se udala za radnika “Pošte” i rodila dete. I dete mi danas, evo već pet godina radi u “Pošte”. Čim je završio školu i on je počeo da radi u pošti. Cela porodica je živote posvetila toj firmi... – priča Mira i sa suzama u očima se podseća šoka koji je usledio kad je dobila rešenje o suspenziji.

– Juče sam došla u sedam na posao, sela za šalter i počela da radim. Tada me je sačekalo rešenje o suspenziji, a onda i poziv kod upravnika. Saopšteno mi je da sam, zato što sam bila na protestima i javno govorila o svom stavu o preduzeću, i iako sam svoj posao obavljala i dalje – suspendovana. Rečeno mi je da se javim u Direkciju, i evo – od juče prvi put posle ko zna koliko vremena ne radim.

loading...

Izašla sam odande očajna. Ceo dan plakala, popila sam lek za smirenje jer sam bolesna.

– Postavila sam im jednostavno pitanje: “Zar treba da se ubijem? Da skočim s Pančevačkog mosta da biste videli šta radite?”

Očajna žena se ipak nada pozitivnom epilogu. Kako kaže, jedina želja joj je da ponovo dane, sve do penzije, provodi na svom šalteru u ispostavi na Vračaru.

Novinaru Žute patke koji je obišao pomenutu Poštu na Vračaru, na pitanje, da li štrajkujete, radnici su vidno uznemireni rekli ne, verovatno plašeći se za svoje radno mesto.

Podsetimo, zaposleni u Pošti protestuju već skoro mesec dana ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Izvor Espreso, Žuta patka

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here