Home POLITIKA Stefanović o slučaju Jajinci: Državni organi preseku određene kanale i namere određenih...

Stefanović o slučaju Jajinci: Državni organi preseku određene kanale i namere određenih lica da počine određeno krivično delo

SHARE

 

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i novoimenovani sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, što znači koordinator svih službi bezbednosti u Srbiji, nije mogao da otkrije da li su nadležne službe utvrdile motiv u slučaju oružja pronađenog u Jajincima.

Nakon više od godinu dana Stefanović nije mogao da saopšti ni da li je pouzdano utvrđeno koji je bio motiv.

Na pitanje novinara Insajdera, da li je ceo slučaj s pronalaskom arsenala oružja u blizini kuće Aleksandra Vučića, tada premijera, bio predimenzioniran ili nadležne službe nisu uradile svoj deo posla dovoljno dobro ili je pak reč o nečemu trećem, Stefanović je između ostalog rekao:

„To što nekada da kažem državni organi u istrazi preseku određene kanale i namere određenih grupa lica da počine određeno krivično delo, niti znači da su oni od toga odustali niti znali da se izmenio način ili modus operandi. To samo znači da smo mi bili uspešni na ovaj ili onaj način ili se prosto tako dogodilo presecanjem tih namera“.

loading...

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka iz nadležnosti tog tužilaštva u slučaju oružja pronađenog u Jajincima nedaleko od porodične kuće aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Stefanović kaže da će na osnovu prikupljenih dokaza, a u skladu sa svojim nadležnostima, Prvo ili Treće tužilaštvo u Beogradu preuzeti istragu u slučaju Jajinci.

U oktobru prošle godine kada je u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića policija pronašla arsenal oružja u sanducima, saopšteno je da je premijer ugrožen, pa i da je sklonjen na bezbednu lokaciju.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost premijera navodeći da bi mogla biti u pitanju priprema atentata.

U to vreme premijer, Aleksandar Vučić, rekao je tada međutim, da ne misli da je to slučaj.

„Nemam nijedan dokaz da je neko hteo da me ubije. Čudno je mesto izabrano, možda se slučajno poklopilo“, rekao je Vučić.

Stefanović je samo nekoliko dana kasnije rekao da je policija u blizini kuće premijera tih dana locirala 97 „bezbednosno interesantnih osoba“ u prečniku od jednog kilometra. Iako je saslušano nekoliko desetina ljudi, niko nije uhapšen. Stefanović je tom prilikom rekao i da premijer strahuje da je meta bio brat Andrej Vučić.

Izvor: Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here