Home POLITIKA PO KOM OSNOVU JE U UPRAVNOM ODBORU RFZO? Rističević ima dve plate,...

PO KOM OSNOVU JE U UPRAVNOM ODBORU RFZO? Rističević ima dve plate, kuću, 6 njiva, tri auta, 4 traktora, a većinu je kupio od 2012!

SHARE
Foto: Filip Pavličić

Enigma je po kom osnovu je Rističević izabran da bude u Upravnom odboru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, osim po političkom?

Narodni poslanik Marijan Rističević, pored poslaničke plate član je Upravnog odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i za tu funkciju dobija 40.000 dinara mesečno.

Rističević kao narodni poslanik prima 103.000 dinara, a Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je kuću od 90 kvadrata, šest njiva, tri automobila, 4 traktora i dve prikolice za traktor. On ima dva automobila “audi A6”, jedan iz 2006. a drugi iz 2013. godine, kao i “pežo 107” iz 2007. godine. Svu imovinu Rističević je stekao “kupovinom”.

Postavlja se pitanje kako je Rističević od poslaničke plate 103.000 i još jedne koju dobija kao odbornik, a koja je 40.000 dinara uspeo da od 2012. godine kupi većinu imovine koju je prijavio?!

Takođe je enigma po kom osnovu je Rističević izabran da bude u Upravnom odboru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, osim po političkom? Koje kvalifikacije su ga “preporučile” za ovu funkciju, za koju još prima i mesečnu platu?!

FOTO: PRINTSCREEN/ACAS
loading...

 

Pitali smo gospodina Rističevića, kao i RFZO da li je u Upravnom odboru, iako ovaj podatak stoji na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

 

( Espreso/ M.R.)

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here