Home POLITIKA Gajić: Više tužilaštvo potvrdilo odbacivanje krivične prijave Nataše Jeremić protiv SNS

Gajić: Više tužilaštvo potvrdilo odbacivanje krivične prijave Nataše Jeremić protiv SNS

SHARE

 

Predsednika Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbijanjem prigovora Nataše Jeremić potvrdilo odbacivanje krivične prijave protiv Milenka Jovanova, SNS i Aleksandra Vučića zbog optužbi da je ona šef narko mafije u Srbiji.

“Tužilaštvo je takvom odlukom, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Slobodan Nešović, Natašu Jeremić defakto ponovo proglasilo za vođu ‘celokupnog narko tržišta u Srbiji'”, naveo je Gajić u saopštenju.

Novinarka i supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je krajem marta krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv SNS, Vučića i Jovanova pošto ju je u saopštenju, u sred kampanje za predsednika Srbije, Jovanov optužio da je glavni vođa narko dilera u Srbiji.

Krivična prijava je bila podneta “zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje”. Tužilaštvo je u oktobru odbacilo prijavu Nataše Jeremić.

loading...

Gajić je podsetio da je istovremeno tužilaštvo utvrdilo da nema dokaza krivičnih dela od strane osumnjičenih za aferu “Jajinci” i upitao da li će ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, koji su nedeljama govorili o navodnom pokušaju atentata i stotinama umešanih, sada biti optuženi za krivično delo širenje panike.

“Čestiti pripadnici MUP-a Srbije, kao i poštene sudije i tužioci danas crvene zbog ovakvog ponašanje izvršne vlasti SNS-a. Zato se Narodna stranka zalaže za zaštitu pravosuđa od uticaja izvršne vlasti, ali i lustraciju svih onih koji su zloupotrebljavali državne funkcije i državne resurse”, rekao je Gajić.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here