Home POLITIKA Vučić sa Stoltenbergom: Zatražio sam od NATO da nastavi prisustvo na Kosovu

Vučić sa Stoltenbergom: Zatražio sam od NATO da nastavi prisustvo na Kosovu

SHARE

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na konferenciji za novinare u NATO ponovio opredeljenost Srbije za neutralnost, ali i ukazao na neophodnost saradnje s NATO.

Vučić je, nakon sastanka s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i ambasadorima zemalja članica Severnoatlantskog saveta, rekao da je zamolio da se ne samo ne ukida, već da NATO u nesmanjenom obliku nastavi svoje prisustvo na Kosovu.

“Zahvalio sam Stoltenbergu i članicama NATO na tome što održavaju mir i stabilnost na KiM, pre svega jedinicama KFOR-a. Uloga NATO u osiguranju sigurnosti i bezbednosti za naš narod, ali i za naše svetinje je od izuzetnog značaja”, dodao je on.

Stoltenberg je, na pitanje o stavu o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova naveo da bilo kakva promena u mandatu KBS mora da se uradi u skladu s Ustavom i da je potrebno da se donesu ustavni amandmani.

loading...

Odgovarajući na pitanje o bliskoj saradnji Srbije s Rusijom i ruskom humanitarnom centru u Nišu, Stoltenberg je rekao da je na Srbiji da o tome odlučuje. On je naveo da NATo poštuje ćelju Srbije da bude vojno neutralno, te da je danas od Vučiča čuo brojne zaniljive podatke o broju aktivnosti koje Srbija ima s NATO i s Rusijom.

„Mi pozdravljamo to što se širi saradnja s NATO na više od 100 različitih aktivnosti“, rekao je Stoltenberg..

Vučić je najavio da će Srbija nastaviti saradnju s NATO na brojnim poljima, od čega i jedni i drugi mogu da imaju velike koristi. Osim toga, on je rekao da je Srbiji potrebna dobra saradnja sa NATO, kao i da “niko ne može da ga ubedi da Jens Stoltenberg mrzi Srbiju”.

Izvor: Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here