Home POLITIKA Tužilaštvo: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u slučaju Jajinci

Tužilaštvo: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u slučaju Jajinci

SHARE

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da u slučaju pronađenog oružja nedaleko od porodične kuće aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima nema osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva, rečeno je danas agenciji Beta.

“Nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo u pravcu utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za ostavljeno oružje u Jajincima i sveobuhvatnih provera izvršenih od strane nadležnih policijskih službi nismo našli zakonskih osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz naše nadležnosti”, naveli su iz Tužilaštva.

Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost u to vreme premijera Aleksandra Vučića i saopštio da su na oružju pronađeni tragovi DNK tri osobe, ali da su otisci nađeni jedni preko drugih pa je teško izolovati jedan koji bi služio za upoređivanje.

loading...

Stefanović je nekoliko dana kasnije rekao i da je policija u blizini Vučićeve porodične kuće u tri dana locirala 97 “bezbednosno interesantnih osoba” i da je saslušano 37, ali da niko nije uhapšen.

Ministar je tada rekao i da Aleksandar Vučić strahuje da je meta bio njegov brat Andrej Vučić.

Ministar Stefanović je u četvrtak, 26. oktobra u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja, izjavio da se istrazi o oružju nađenom u Jajincima, poklanja maksimalna pažnja, bezbednosne službe rade svoj posao, ali da ne može da iznosi više detalja u javnost.

Stefanović je danas rekao da „policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga vezano za slučaj oružja pronađenog oktobra prošle godine u Jajincima, blizu porodične kuće Aleksandra Vučića, ali to ne znači da MUP nema određena saznanja i da ne radi na tome”.

“Naravno da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Da li sam zadovoljan što je prošlo godinu dana? Svakako da nisam, ali, ja ću insistirati da nastavi da se radi na tom slučaju”, rekao je Stefanović danas novinarima.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here