Home DRUŠTVO Da li je adekvatna kazna za gubitak dva ljudska života 20 odsto...

Da li je adekvatna kazna za gubitak dva ljudska života 20 odsto od plate?

SHARE
Foto: 021

Dva otkaza i novčana kazna podeljeni su zbog nedovoljne kontrole signalizacije na putu Ub-Lajkovac, na kojoj je u udesu dvoje ljudi stradalo.

Kako pišu Novosti , dva radnika Javnog preduzeća “Putevi Srbije” dobila su otkaz, a tehničkom direktoru će biti smanjena plata za 20 odsto u naredna tri meseca.
Oni su kažnjeni zbog nedovoljne kontrole postavljene signalizacije na deonici Ub-Lajkovac, na kojoj je u saobraćajnoj nesreći pre nekoliko dana život izgubilo dvoje ljudi.
Nadležni u “Putevima” su sankcionisali zaposlene u okviru interne kontrole po nalogu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlovic. Paralelno sa tim, policija i tužilaštvo rade na otkrivanju počinilaca koji su uklonili betonsku prepreku na ulasku na deonicu koja je zatvorena za saobraćaj.
Dve osobe su stradale, a jedna teško povređena u nesreći u ranim jutarnjim časovima prošlog vikenda, kada je vozilo udarilo u betonsku prepreku na kraju nezavršene deonice auto-puta. Prema prvim informacijama, vozilo u kom su se vodila tri starija muškarca ušlo je sa puta na deonicu koja nije bila jasno obeležena i koja je trebalo da bude zatvorena.
Izvor: 021, Novosti
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here