Home POLITIKA Božović : Stefanović je dežurni potpirivač lažnih uzbuna

Božović : Stefanović je dežurni potpirivač lažnih uzbuna

SHARE
Foto: N1

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović je danas ocenio da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović uznemirava gradjane pričama da strani agenti prete bezbednosti države i pozvao ga da saopšti imena stranih agencija i zemalja koje žele da destabilizuju Srbiju. 

“Osudjujemo širenje panike i lažne navode novog stranačkog sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojše Stefanovića koji je ponovio svoju ulogu dežurnog potpirivača lažnih uzbuna kako bi držao gradjane u permanentnom strahu. Autor više izmišljenih teza o državnim udarima, sada ponovo govori o ‘stranim agenturama’, ‘makedonskom scenariju’, ‘planiranom nasilju’ i o ‘srpskom Majdanu'”, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Božović je upitao Stefanovića zbog čega ne uhapsi one koji na teritoriji Srbije deluju mimo zakona.
“Ministre Stefanoviću, navedite imena stranih agencija i država koje destabilizuju Srbiju, ili ćete odgovarati za strah koji sejete medju ljudima u Srbiji. Pozivamo ministra da odgovori na pitanje zašto država ne uhapsi one koji mimo zakona deluju na teritoriji Srbije? Ili Stefanović pod ‘agenturom’ misli na opoziciju, intelektualce, slobodne medije ili na sve gradjane koji su protiv ove vlasti?”, dodao je on.

Funkcioner DS je rekao da ponavljanje teze o stranim silama koje ruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića, služi “širenju histerije koja poprima sve veće obrise”.

Stefanović je ranije izjavio da su strane službe pojačale delovanje u Srbiji i da postoje informacije da će te aktivnosti biti i intenzivnije.

loading...

Izvor: Beta

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here