Home POLITIKA SDS: Hitno smeniti Stefanovića sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

SDS: Hitno smeniti Stefanovića sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

SHARE

 

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je hitnu smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa mesta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti jer je, prema njihovoj oceni, nestručan za taj posao.

U saopštenju se navodi da se imenovanjem Stefanovića, Savet pretvara u “ispostavu vladajuće stranke” jer je on visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, i dodaje da SNS stvara partijsku državu i da je u skladu s tim predsednik te stranke Aleksandar Vučić ranije postavio istaknutog člana stranke Bratislava Gašića na čelo Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

“Urušavanje institucija u državi vodi direktno u propast države i ovakvim potezima Vučić ne unazadjuje samo oblast bezbednosti, već i celokupnu državu i njene gradjane”, naveo je SDS.

Ta stranka je navela da je Stefanović kao ministar već član tog Saveta i da sada “postaje praktično sekretar i sam sebi”, dodavši da je slična situacija bila i kada je na to mesto 2012. godine imenovan Vučić, koji je u Savetu već učestvovao kao član jer je bio ministar odbrane.

loading...

SDS je upitao i ko je razrešio Vučića, koji je time što je postao predsednik države postao i predsednik Saveta, kojeg postavlja i razrešava sekretar Saveta,  i naveo da je koncentracija moći u Savetu dovedena do takvog apsurda da je Vučić razrešio sam sebe.

U saoštenju se dodaje da je na mestu sekretara Saveta do 2012. godine bio  Miodrag Rakić, koji, kako se navodi, nije imao nijednu stranačku funkciju u Demokratskoj stranci, “tako da je neverovatno da Vučić danas poistovećuje Rakićevu stranačku ulogu sa Stefanovićevom”.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here