Home POLITIKA NE DA POŠTU NI ZA ŽIVU GLAVU!

NE DA POŠTU NI ZA ŽIVU GLAVU!

SHARE

Ministar bez portfelja i lider Partije ujedinjenih penzionera Milan Krkobabić žestoko je branio svoju štićenicu i direktorku “Pošte” Miru Petrović na Vladi održanoj pre dva dana

Krkobaić je pokušao da njenu nesposobnost da rukovodi ovako velikim sistemom, koji sve više posustaje pod njenom dirigentskom palicom zbog čega danima protestuju radnici, prevede na politički teren.

Otišao je toliko daleko da je čak izneo sumnju da su neke stranke koje su u vlasti, umešale prste u proteste radnika, koji traju već dve nedelje, kako bi se uklonila sa čela Mira Petrović, koja je visoki funkcioner njegove partije.

 

Toliko se zaboravio da ona tamo nije postavljena zbog stručnosti već zbog pripadnosti PUPS, da je poručio da bi političari trebalo da drže ruke dalje od “Pošte”.

loading...

 

FOTO: DADO ĐILAS

 

A da je to tako pokazuju i rezultati poslovanja tog javnog preduzeća otkad je došlo pod skute partijske službenice Mire Petrović. Kompanija je gotovo u kolapsu jer nezadovoljni radnici, tražeći njenu smenu i poboljšanje svog materijalnog položaja, već dve nedelje drže u blokadi logistički centar u Zemunu.

 

To je žila kucavica ove firme pa se poštanski saobraćaj odvija sa znatnim zakašnjenjem. I umesto da reši te probleme sama, Mira Petrović zatražila je pomoć svog partijskog mentora koji je pokušao da krivicu svali na sve druge da bi zaštitio nju, jer na taj način štiti i sebe i svoj partijski plen.

On je zato i tvrdio da su njeni poslovni rezultati dobri iako i sam zna da je dobit ove kompanije za devet meseci ove godine pala za blizu 700 miliona dinara. Za njega su i protesti radnika neopravdani, kao što je bilo neopravdano i da ministar Rasim Ljajić razgovara sa Sindikatom poštanskih radnika, koji je i pokrenuo proteste, tražeći da im se poveća plata za 15 odsto, isplati 13 zarada iz dobiti i imenuje novo rukovodstvo.

 

I upravo je Ljajić bio taj koji je na poslednjoj sednici Vlade pokrenuo pitanje rešavanja situacije u “Pošti”, jer, prema njegovim procenama, situacija nije bezazlena i preti opasnost da se protesti radikalizuju. Nakon njegovog istupanja, reagovao je Krkobabić, tvrdeći da su argumenti sindikalaca netačni.

 

 Lider PUPS je rekao da od 2011. nisu povećavane plate, da su u gubitaškim preduzećima plate iznad proseka, dok su u “Pošti” ispod proseka. Iz njegovog govora bilo je očigledno da smatra da su neke stranke nameračile da preuzmu to preduzeće, a na kraju je poručio da se političari drže dalje od “Pošte” jer im ona neće doći u ruke – kaže izvor.

 

FOTO: BETA

 

Ostali ministri su bili u čudu, a u priču se uključio i lider SPS Ivica Dačić koji je rekao da pitanje “Pošte” i štrajka vrlo lako može da postane i politička stvar.

– Dačić je rekao da će toga biti sve više i da svi moraju da budu spremni da stvari rešavaju, pa i Petrovićeva. Objasnio je da idu izbori i da ova tema može da se iskoristi kao politička stvar. Onda se u priču ubacila i premijerka i rekla da će održati sastanak sa direktorkom “Pošte” i pokušati da se nađe rešenje – kaze izvor.

 

(Espreso.rs/ Blic)

 

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here