Home POLITIKA Lončar: Ja sam odlučio da dođe do promena na čelu RFZO

Lončar: Ja sam odlučio da dođe do promena na čelu RFZO

SHARE

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je urađena analiza rada Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i da je pokazala da ta ustanova može da radi bolje.

Lončar je za TV Pink, komentarišući ostavku vršioca dužnosti direktora Verice Lazić i imenovanje Sanje Radojević Škodrić na tu funkciju, rekao da je njegova odluka da dođe do promene na čelu RFZO.

“Javno sam obećao pre dva meseca da ćemo raditi ozbiljnu analizu RFZO zbog svih onih stvari koje su bile. Mi smo to ozbiljno i uradili rezultat toga je ono što se desilo u četvrtak. Odluka je moja. Stojim iza toga”, kazao je Lončar.

U četvrtak, 9. novembra iz RFZO je saopšteno da je vršilаc dužnosti direktorа Republičkog fondа zа zdrаvstveno osigurаnje (RFZO) Vericа Lаzić podnelа ostаvku, zbog nemogućnosti аdekvаtne sаrаdnje sа ministrom zdrаvljа Zlаtiborom Lončаrom.

loading...

Na pitanje da li to znači da RFZO nije radio kako treba Lončar je rekao da je analiza pokazala da to može i mora bolje.

“Pacijenti i zaposleni u zdravstvu moraju da idu brže nekim koracima u stvarima o kojima pričamo – e-receptu, moramo da uđemo u e-karton, moramo da imamo jedinstvenu listu čekanja. Radili smo analizu stvari koje moramo da popravimo. Stojim iza toga. Odgovaram za to”, kazao je on.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here