Home POLITIKA Vulin: Vučić veruje ministru policije

Vulin: Vučić veruje ministru policije

SHARE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je komentarišući izbor Nebojše Stefanovića na mesto sekretara Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, konstatovao da je to dobra odluka Aleklsandra Vučića, jer je “izabrao pravog čoveka na tu funkciju”.

Kako je objasnio, svuda u svetu se na to mesto postavlja čovek koji ima najveće poverenje onog ko vodi državu i ko poznaje politiku i sektor bezbednosti, a Stefanović je na mestu ministra unutrašnjih poslova pokazao dobre rezultate.

Oni koji to kritikuju naravno da zaboravljaju da je u vreme bivšeg režima potpredsednik vladajuće partije bio na tom mestu, rekao je Vulin na predstavljanju sredstava naoružanja i vojne
opreme iz projekta “1.500 plus” kojima se oprema Vojska Srbije.

On je, odgovarajući na pitanje o ponudi da Srbija svoje vojne efektive stavi na raspolaganje svakom ko to zatraži u borbi protiv Islamske države, objasnio da ta pomoć “nisu samo tenkovi, nego i obaveštajci i znanje”.

U tome učestvujemo i uvek ćemo učestvovati, u borbi protiv zla. Ovaj narod nikad nije okretao glavu od zla. I ne razumem zašto bi se ova generacija ponašala drugačije od generacija re nje, naglasio je Vulin.

loading...

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ocenio je da je važno da vojnik na bojištu bude dobro zaštićen, i to svi vitalni delovi tela, a sredstva koja su danas prikazana pružaju maksimalnu zaštitu, kakvu imaju pripadnici vojski najrazvijenijih zemalja.

Uspeli smo, uprkos teškoćama, da sačuvamo kapacitet odbrambene industrije i da sposobnost naše vojske ne zavisi od uvoza… Nadam se da će, za najviše tri godine, svaki naš vojnik imati ova sredstva i opremu na sebi, rekao je Diković.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović rekao je da se u poslednje dve godine razvija 90 sistema naoružanja, municije, vođenih raketa i oprema, koja treba da budu uvedena u Vojsku Srbije i poboljšaju sposobnost pešadijskih jedinica, i da su neka već u upotrebi.

Kao je objasnio, planira se postepeno opremanje, a rok je da prva faza projekta “1.500 plus” bude okončana do kraja sledeće godine, i onda svake naredene da se opremi po novih 1.500 vojnika.

Na poligonu u Nikincima prikazani su daljinski vođeno malo vozilo “Miloš naoružano mitraljezom, oklopno vozilo “Lazar 3”, u verzijama sa mitraljezom od 12,7 milimetara i sa topom od 30 milimetara, modularne puške sa izmenjivim cevima dva kalibra, snajperi i pištolj EZ-09 proizveden u Crvenoj zastavi.

Prikazani su i novi optički i nišanski sistemi, kao i komplet borbenog prsluka i pancira sa “MOLE” kačenjem dodatnih futrola i delova.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here