Home DRUŠTVO Agencija: Popović uredno prijavio imovinu; poseduje 23 kompanije, pet stanova, tri automobila…

Agencija: Popović uredno prijavio imovinu; poseduje 23 kompanije, pet stanova, tri automobila…

SHARE

 

Uvidom u Registar imovine i prihoda utvrđeno je da je ministar bez portfelja Nenad Popović Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu i prihode na način kako je to propisano Zakonom, na dan stupanja na funkciju, saopšteno je iz Agencije.

„Da li će objavljene informacije iz “Rajskih papira” biti relevantne za pokretanje postupka, na primer, vanredne provere podataka o imovini i prihodima ili nekog drugog postupka u okviru ovlašćenja Agencije, prema ministru Nenadu Popoviću, biće predmet ocene i provere Agencije“, navodi se u saopštenju.

O ishodu provere, saoštava Agencija, javnost će biti obaveštena.

Agencija za borbu protiv korupcije poručuje i da će proveriti sve relevantne informacije u odnosu na bilo kog drugog javnog funkcionera koje se budu pojavile u dokumentima nazvanim “Rajski papiri“.

loading...

Podsetimo, KRIK je objavio da dokumenta procurila iz dve agencije za ofšor usluge s Bermudskih ostrva i iz Singapura, pokazuju da poslovi i imovina ministra Popovića vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona, što ga čini ubedljivo najbogatijim političarem u zemlji.

Popović je potom saopštio da su njegove kompanije registrovane u Rusiji i Evropi i demantovao da je bilo koja registrovana u “ofšor zonаmа koje se pominju u istrаživаnju “Rаjski pаpiri”.

Prema podacima iz Registra imovine koji je objavljen na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Popović je prijavio vlasnički udeo u 23  kompanije. On ima 100 odsto vlasništva u 21 firmi, u jednoj je vlasnik 99 odsto akcija, a u još jednoj ima većinski paket od 51 odsto.

Spisak firmi čiji je Popović vlasnik znatno je proširen 2017. kada je prijavio imovinu kao ministar u vladi Ane Brnabić.

Pre toga, prema podacima iz 2014 kada je bio narodni poslanik, Popović je prijavio da ima većinski udeo i pet kompanija.

Među imovinom koju je Popović prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije 2017. nalazi se i pet stanova od kojih najveći ima 198 kvadrata, a najmanji 62.

On, između ostalog, poseduje i šest garaža, blizu šest hektara zemljišta, tri automobila, gliser, motor Harly Davidson. U registru imovine se navodi da Popović ima i ušteđevinu.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here