Home POLITIKA Šutanovac: Vučić želi da obesmisli izbore, vanredni postali redovni

Šutanovac: Vučić želi da obesmisli izbore, vanredni postali redovni

SHARE

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, odgovarajući na tvrdnje predsednika Srbije da je opozicija tražila raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kaže za Insajder da su izbori jedno od demokratskih prava koje “Aleksandar Vučić želi da obesmisli, te su tako u Srbiji vanredni izbori postali redovni”.

“Prema istraživanjima civilnog sektora, ova Vučićeva izborna samovolja koštala je sve građane preko pet milijardi dinara”, navodi Šutanovac.

On kaže da DS ne može da predvidi šta će Aleksandar Vučić uraditi niti pokušava. Međutim, prema rečima Šutanovca, postoje dva razloga zbog kojih bi to uradio “kako bi zamaskirao izborni poraz u Beogradu koji je već očigledan i kako bi na svaki način finansijski isrcpeo opoziciju”.

Šutanovac navodi da će DS biti spremna za koje god izbore da raspiše, a da su formirali izborne štabove u Beogradu i u lokalnim samoupravama u kojima će biti izbora.

“Zato se DS priprema kao da će ovih izbora biti jer je Srbiji potrebna alternativa i promena nakaradnog sistema. Uradićemo sve da sprečimo razne kapilarne manipulacije koje planira, jer znamo da se samo u izborima oseća komforno jer je to period kada može da sakrije svoju nesposobnost i zamaskira neispunjena obećanja”, zaključuje Šutanovac.

loading...

Predsednik Srbije sinoć je za Insajder izjavio da je opozicija traži vanredne parlamentarne izbore. Na pitanje Brankice Stanković ko traži, Vučić je odgovorio da su mu tako rekli, “da se u Skupštini traže vanredni parlamentarni izbori”. On tvrdi da je, kako kaže, ljudima iz SNS rekao da misli da je vlada stabilna i da je to njegov argument.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here