Home DRUŠTVO Snajperista, penzioner i poljoprivrednik članovi upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća

Snajperista, penzioner i poljoprivrednik članovi upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća

SHARE
Taksista u upravnom odboru Univerziteta u Nišu; Foto: JV

Iako bi u nadzornim i upravnim odborima javnih ustanova i preduzeća trebalo da budu postavljeni stručnjaci, zahvaljujući predlozima vladajuće većine, u nadzornom odboru Parking servisa, naći će se čovek koji je “uvek spreman da ide na službeni put”, u Direkciji za izgradnju poljoprivrednik i železničar, dok je u Upravnom odboru Univerziteta Niš taksista i snajperista. Opozicija smatra da je izbor skandalozan jer se radi o ljudima sa “bizarnim biografijama”.

Nenad StanićStanišićeva biografija

Na predlog vladajuće većine, na poslednjoj sednici Skupštine Grada, izabrani su članovi nadzornih i upravnih odbora velikog broja niških javnih preduzeća i ustanova, među kojima su i NišstanParking servisMediana, ali i Univerzitet u Nišu.

Između ostalog, među članovima Nadzornog odbora Gorice, našao se doskorašnji direktor TržniceRadovan Milojević, koji je sada u penziji.

Pored njega, za predsednika Nadzornog odbora JKP Medianaizabran je bivši finansijski direktorGorice Slaviša Stamenković, dok je za člana Upravnog odbora Univerziteta u Nišu izabran Nenad Stanišić, koji je u svojoj radnoj biografiji naveo da je radio kao taksista, ali i kao snajperista u Vojsci Srbije.

loading...

Pozicija strelac-snajperista, osposobljen za rukovanje vatrenim oružjem dva puta po 3 meseca – naveo je Stanišić u svojoj radnoj biografiji.

Inače, nadzorni i uravni odbori, između ostalog, kontrolišu i nadziru rad direktora, donose i menjaju Statut, utvrđuju poslovnu i razvojnu politiku.

Podsetimo, na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada za v. d. direktora Lutkarskog pozorišta izabran je profesor fizičkog vaspitanja.


Jovanović: Tražiću njihovu smenu!

Branislav JovanovićJovanović smatra da novoizbrani članovi nadzornih i upravnih odbora moraju da budu smenjeni; foto: JVGradski odbornik Branislav Jovanović kaže da se radi o bizarnom odabiru članova nadzornih i uravnih odbora, pre svega jer su nestručni i najavio je da će na sledećoj sednici Skupštine Grada od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tražiti njihovu smenu.

Jovanović se osvrnuo na biografije dvojice novoizabranih članova Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju grada, Dejana Milosavljevića, koji je u biografiji naveo kao radno iskustvo rad na železnici i na Vladu Krstića, koji je završio Poljoprivredni fakultet.

Mi u Direkciji ne pravimo plastenike i krastavce, nego ulice. Neadekvatan čovek. A drugi je čovek sa železnice, takođe neadekvatan – kaže Jovanović.

Njihovo obrazovanje, dodao je Jovanović, takođe je upitno, jer se, kaže, uglavnom radi o ljudima koji su završili SingidumMegatrend ili fakultete u Prištini.


Radimila Popović: Trebalo da budu postavljeni stručni, nestranački ljudi

Radmila Popović Odbor za imenovanjaRadmila Popović smatra da na takvim pozicijama treba da budu stručni, nestranački ljudi; Foto: JV/S. M.Dok poverenik Demokratske stranke za Niš Miodrag Stanković tvrdi da bi u odborima i na rukovodećim mestima vladajuća stranka trebalo da predlaže najbolje kandidate iz svojih redova, a njihov odabir pokazuje da nemaju dobre kandidate, odbornica Pokreta “Dosta je bilo” i članica Odbora za imenovanja Radmila Popović kaže da bi trebalo da se biraju nestranačke ličnosti koje su stručne.

Iako bi trebalo i opozicija da se pita oko ovakvih stvari, to nije praksa. Oni zbog toga i formiraju koalicije. Mi sve vreme apelujemo da upravo ne moraju kandidati da budu stranačke ličnosti, čak da ne pričamo o pozicionim kandidatima, ne treba da budu uopšte stranački – rekla je Popovićeva.

Popovićeva dodaje da se to ne dešava, ali kada bude krenulo da se dešava, kako kaže, “znaćemo da nam je krenulo nabolje”.

 Izvor: Južne vesti
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here