Home DRUŠTVO Firma osnovana pre dva meseca predložila stečaj Goše

Firma osnovana pre dva meseca predložila stečaj Goše

SHARE

 

Predlog za uvođenje stečaja u Goši podnela je beogradska firma Kapital konsalting 2017 koja je potraživanje od 400.000 evra otkupila od bivšeg vlasnika te fabrike, slovačkog ŽOS-a, rekao je danas agenciji Beta direktor Goše Milutin Šćepanović.

On je rekao da je ŽOS iz Trnave svoje potraživanje preneo na ćerku firmu ŽOS iz Zvolena koja ga je zatim prodala Kapital konsaltingu u čije je ime advokatska kancelarija “Đorđević”, podnela predlog sudu da pokrene stečaj kako bi naplatila potraživanje.

Prema rečima Šćepanovića, firma Konsalting kapital osnovana je pre dva meseca.

“Ne poričemo to potraživanje i ono je jedino ostalo neobezbeđeno i nije preveliko u odnosu na dugove koje imamo prema radnicima i drugim poveriocima”, rekao je on.

loading...

Goša je, kako je dodao, “taman ugovorila poslove i na prvom ročištu pokušaće da zaustavi stečaj”.

Kako navode u Goši, bili du pred zaključenjem velikog ugovora sa iranskim partnerom koji bi im obezbedio, kako kažu, višegodišnje poslovanje.

“Ne znam zbog čega je predloženo uvođenje stečaja u fabriku, jer smo pokrenuli proizvodnju i radili onako kako je dogovoreno”, rekao je predsednik sindikata te fabrike Milan Vujičić.

Dodao je da će se radnici “boriti protiv uvođenja stečaja i u tome tražiti pomoć Vlade Srbije”.

ŽOS Trnava je u aprilu ove godine prodala Gošu kiparskoj firmi Lisnart koja je ostala dužna radnicima plate za oko dve godine.

Radnici Goše su od marta ove godine štrajkovali zbog neisplaćenih plata i doprinosa sve do septembra kada su ugovoreni novi poslovi i novi vlasnik počeo da isplaćuje zaostale dugove.

Do sada je Lisnart isplatio oko 190.000 dinara duga po radniku a duguje im se po oko 600.000 do 800.000  dinara, zavisno od visine plate.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here