Home POLITIKA Gojković o modricama, Obradović o izbacivanju

Gojković o modricama, Obradović o izbacivanju

SHARE

Današnja sednica Skupštine Srbije kojoj je na dnevnom redu Predlog zakona o dualnom obrazovanju protekla je u brojnim reklamiranjima povreda Poslovnika, ali i u osvrtima na jučerašnji incident, odnosno ulazak Boška Obradovića i poslanika Dveri u kabinet predsednice Skupštine Maje Gojković.

Gojković je danas je na sednici parlamenta pokazivala poslanicima i javnosti modricu na ruci koju je zadobila, kako tvrdi, od poslanika Dveri koji su joj juče “upali” u njen kabinet.

Ona je prvo skinula sako dok je predsedavala sednicom, a potom je modricu pokazivala i kada je sišla u poslaničku klupu odakle se javljala za reč i govorila uglavnom o ponašanju Dveri.

Ona je rekla da je juče tražila pomoć od lekara u skupštinskoj ambulanti, a da se i danas doktoru javila zbog bolova u ruci.

Incident sa Dverima i Majom Gojković odigrao se juče u jutarnjim časovima pre početka sednice. Gojković tvrdi da je troje poslanika Dveri upalo u njen kabinet, vređalo je i onemogućavalo da napusti prostoriju, a da je ona sama uspela da ih izbaci.

loading...

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da to nije istina, već da su došli kod predsednice parlamenta u kabinet da joj postave pitanje zbog čega je on isključen sa sednice i kada će Gojković odgovarati za “pljačku” Novog Sada dok je bila gradonačelnica tog grada.

Obradović: Ušao sam nenajavljeno u kabinet Maje Gojković jer nisam imao drugog izbora

Boško Obradović, lider pokreta Dveri koji je juče, bez najave, ušao na razgovor kod predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković navodi da je ovako postupio jer prema njegovoj oceni nije imao drugog izbora osim da lično od nje potraži odgovor na pitanje zašto mu obezbeđenje nije dozvolilo da uđe u skupštinsku salu.

“Nisam imao drugog izbora već da od nje lično potražim odgovor, pošto je nastavak sednice upravo počinjao, a obezbeđenje mi nije dozvoljavalo ulazak u salu. Pre toga sam dva dana bezuspešno tražio zamenike generalnog sekretara da mi pojasne dopis obezbeđenju da ne mogu da prisustvujem sednicama Narodne skupštine” navodi Obradović za Insajder.

Na pitanje da li je pre toga pokušao da zakaže sastanak i ako jeste kakav je odgovor dobio, Obradović navodi da je “došao i kulturno zatražio prijem kod predsednika Skupštine, na šta mu je rečeno da je zauzeta i da ima sastanak”.

Obradović dodaje i da je uljudno pokucao na vrata predsednice Skupštine i ušao.

“Tada sam se uverio da nije zauzeta i da nema nikakav sastanak, već da sedi sama u kabinetu. Ne volim da me neko pravi budalom”, dodaje lider pokreta Dveri.

On ocenjuje da je zadatak Maje Gojković da uguši glas opozicije u Narodnoj skupštini i da posle medijskog mraka Srbijom zavlada i parlamentarni mrak.

Obradović u odgovorima Insajderu navodi i da je pravo pitanje zašto ga je Maja Gojković bez ikakvog obrazloženja i pisane odluke udaljila sa skupštinskih zasedanja na 20 dana.

“Ovo nije samo moj problem: isključena su dva šefa opozicionih poslaničkih grupa: Saša Radulović i ja, kao i dva narodna poslanika Dveri – Srđan Nogo i Marija Janjušević. Šta je ideja: da se isključe svi koji ne odgovaraju vlastima? I šta treba mi da uradimo: da ćutimo i da trpimo da nas gaze i ponižavaju?”, zapitao se Obradović.

Podsetimo, Pokret Dveri juče je saopštio da je predsedniku Dveri Bošku Obradoviću, zabranjen ulazak na sednicu Narodne skupštine i tu odluku saopštilo mu je obezbeđenje.

Oni su dodali i da su Dveri pokušale da dođu do predsednika Narodne skupštine, Maje Gojković, da se informišu o razlozima i potrebi za takvom odlukom, ali je to bilo nemoguće.

Malo nakon toga, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da su troje poslanika Dveri upali u njen kabinet, vređali je i onemogućavali da napusti prostoriju, a da je ona sama uspela da ih izbaci.

Ubrzo nakon toga, Pokret Dveri objavio je i video snimak na kojem se vidi šta se dešavalo prilikom pokušaja Boška Obradovića da uđe na razgovor kod predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Na snimku se vidi kako se Obradović raspravlja sa šefom kabineta predsednice Skupštine i pita: „Zašto mi ne date da uđem i govorite da je u toku sastanak, kada ovde nema nikakvog sastanka“.

U pozadini se čuje Maja Gojković koja je nekoliko puta rekla Obradoviću: „Izađite napolje“.

Nakon kraće rasprave sa šefom kabineta Maje Gojković, na snimku se vidi da je neko od prisutnih u kabinetu, verovatno obezbeđenje, rukom prekinuo snimanje.

Izvor: Insajder,

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here