Home DRUŠTVO Zbog postavljanja rasvete i “doček” Nove godine ranije

Zbog postavljanja rasvete i “doček” Nove godine ranije

SHARE

Građani u satiričnom događaju na Fejsbuku pozivaju na okupljanje danas

 Građani na Fejsbuku odlučili su da zakažu “doček” Nove godine za 31. oktobar, odnosno najavili su događaj na Trgu Republike večeras, pozivajući se na to da je novogodišnja rasveta ove godine postavljena još ranije nego prethodnih godina.

Stoga se i kalendar treba prilagoditi odlukama gradskih čelnika da okite Beograd tri meseca unapred, smatraju građani koji podržavaju ovaj događaj.

“Posle ludačke proslave 30. novembra 2016. ove godine Nova godna dolazi još ranije!”, naveli su organizatori u pozivu, podsećajući da je i prošle godine postojala namera da na lsičan način oda počast postavljenoj novogodišnjoj rasveti.

Skoro 3 hiljade ljudi potvrdilo je da će sigurno doći na ovaj “doček”, dok se još 10.000 članova Fejsbuka izjasnilo kao zaintresovano za ovaj događaj. Osim brojnih šaljivih komentara u vezi sa ovom proslavom, oni su na fejsbuku organizovali i glasanje za program koji će se na dočeku izvoditi pa je bilo puno slikovitih, satiričnih predloga o tome koje bi estradne ličnosti mogle da se pozovu.

Novogodišnja rasveta u većem delu grada spremna je za zimske praznike, a postavljanje ukrasa i lampica “teških” skoro četiri miliona evra, koliko je izdvojeno u prethodne 3 godine, kako su nadležni ranije najavili, trebalo bi da bude završeno do 5. novembra.
A kada će tačno zasijati stari ukrasi, koji su reparirani za pozamašne svote, ali i oni novi, nabavljeni na sumnjivim tenderima, još uvek se ne zna, biće uključena sukcesivno, kako je ranije rekao Darko Glavaš, direktor “Beokom” servisa.
Ono što je sigurno je da će Beograđane „zaslepeti“ sjaja ukrasa pre nego što svi radovi na rekonstrukcijama saobraćajnica budu gotovi, pa možda i zaborave na raskopane ulice, gužve ali i cifre koje su za rasvetu portošene.
Novogodišnja rasveta prošle godine zvanično je uključena 10. novembra, a isključena 17. februara ove godine.

Večeras proslava sa Deda Mrazom

 Zbog ranijeg postavljanja novogodšnje rasvete, i omladina pokreta Dosta je bilo odlučila je “ubrza” doček Nove godine, pa će večeras u Knez Mihailovoj ulici organizovati proslavu sa Deda Mrazom i poklonima, najavljeno je na njihovoj Fejsbuk stranici. “Da ne bude da je 200 miliona bačeno na novogodišnje ukrase u oktobru, pravimo doček Srpske napredne Nove godine 31.10. u Knez Mihailovoj”, najavili su oni. DJB mladi obećavaju provod uz 11 Deda Mrazeva, jelku i politički korektne ukrase (okači ”omiljenog” političara) ,novogodišnje muzičke numere, čestitke, korpu sa poklonima za najhrabrije slučajne prolaznike, narandžastu bundevu i peticiju.

 

IZVOR DANAS
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here