Home DRUŠTVO Dovoljno potpisa za doživotni zatvor

Dovoljno potpisa za doživotni zatvor

SHARE

Završeno velika akcija Fondacije “Tijana Jurić”

Ovog vikenda u preko 40 gradova Srbije završeno je prikupljanje potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora, koju je pokrenula Fondacija “Tijana Jurić”. Akcija je trajala nedelju dana, prikupljeno je dovoljno potpisa za ulazak Predloga izmene Krivičnog zakonika u skupštinsku proceduru.

– Za sedam dana sprovođenja inicijative višestruko je premašen broj od 30.000 potrebnih potpisa. Veliki broj građana sa pravom glasa stavilo je svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da uvede kaznu doživotnog zatvora, bez prava na uslovni otpust. Na ovaj način građani su izneli jedinstven stav i rekli da trenutna maksimalna kazna od 30 do 40 godina za najteže oblike teških ubistava dece, nije dovoljna, navode u Fondaciji “Tijana Jurić”. Ova inicijativa motivisala je značajan broj volontera u svakom gradu, kao i roditelje koji su na tragičan način izgubili decu.

– Ono što smo obećali, da ćemo organizovati narOdnu inicijativu i da ćemo zamoliti građane da davanjem potpisa iskažu svoje mišljenje i volju, to smo i ispunili, i sada je na državi da dalje radi njen deo, rekao je osnivač Fondacije Igor Jurić.

U Fondaciji se nadaju da će poslanici Narodne skupštine Srbije, poštujući predlog i volju velikog broja potpisnika, prepoznati ovu jedinstvenu priliku da izglasaju izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta osuđenih lica.

IZVOR DANAS
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here